To je to što me zanima!

Žena Mate Parlova je zabranila da predstava nosi njegovo ime

ZAVLAČILA Zbog zabrane da koriste ime pokojnog boksača Mate Parlova, Teatar Ulysses predstavu će preimenovati u ‘Život šampiona’ a ona će biti samo inspirirana životom sportaša
Vidi originalni članak

Dugo najavljivana predstava Teatra Ulysses trebala je biti prikazana pod naslovom “Mate Parlov”, no to se na kraju neće dogoditi jer njegova udovica Laura nije dala suglasnost.

Sada će, kaže producent kazališta Duško Ljuština (68), nositi ime “Život šampiona” te biti nadahnuta životom boksačkog prvaka, no neće biti riječ o njegovoj strogoj biografiji. Naime, Laura Parlov, njegova udovica s kojom je sportaš imao dvoje djece, njegovo je ime zaštitila u kulturne, sportske i druge svrhe.

Saznajemo kako je jako dugo zavlačila kazališnu ekipu da bi ih na kraju obavijestila kako ne smiju koristiti ime njezinog pokojnog supruga, osvajača svjetskog i mnogih drugih zlatnih odličja za bivšu Jugoslaviju.

Boksača koji je nakon kratke i teške borbe s rakom pluća preminuo u srpnju 2008. trebao je igrati legendarni glumac Slavko Štimac (56), glumac koji snima od 11. godine života. Štimac je najpoznatiji po ulogama u filmovima “Vuk samotnjak”, “Ko to tamo peva” i “Sjećaš li se Dolly Bell”. Štimac će, saznajemo, biti nositelj glavne uloge i u “Životu šampiona”, u režiji mladog redatelja iz Pule Aleksandra Švabića.

- Parlov je za nas bio istinski heroj, ali ne samo radi sportskih uspjeha već i radi skromnosti i mnogih drugih vrlina koje su ga krasile - rekao je nedavno Štimac o Mati Parlovu. Predstava je na rasporedu na Brijunima od pretpremijere 11. kolovoza, pa sve do 16. kolovoza.

Idi na 24sata

Komentari 142

  • gladijator 28.07.2017.

    Mate Parlov nije bio skroman, kocakao je i izgubio bogatstvo na kocki. Neki kažu od Vesne Zmijanac, ali ne bi stavio ruku u vatru. Ostao mu je samo kafić na korzu, dan danas je tamo. Bio je težak karakter, nije bio drželjubiv, nije volio pričati ( a pogotovo o boksu!), šutljiv, konzervativan, nije volio društvo, upoznavanja, javnost, pohvale, intervjue.....valjda se bojao da iza toga stoji nešto drugo. Mrzio je srbe, kao svaki Hercegovac. Kao sportaš je dao najviše, Pula bi mu pored Zlatnih vrata trebala dignuti spomenik kao što ima Rocky, sa dignutim rukama. A planiraju mu dati neki zabiti parkić u kojem mokre psi i mačke. Dom Mladosti se zove po njemu, ali to je sve malo. Evo došla su vremena u kojem srbi žele napraviti predstavu o njemu, a glumac je em srbin, em pola metra niži od njega i nema veze sa boksom! To se radi na Hrvatskom otoku kojim upravlja srbin i na kojem se organiziraju hedonističke zabave srpskih političara, glumaca, sportaša........Rade Šerbeđija nikad nije sa Mate Parlovom bio nešto dobar, Mate nije volio one koji mjenjaju mišljenje kako vjetar puše, a pogotovo one koji mrze Hrvatsku!Mate Parlov je legenda koja se nikad ne zaboravlja, pogotovo ako ste ga znali, svaki puležan ga je znao.

  • japanokinez 28.07.2017.

    Mogu oni snimati razvlačiti mučiti se ali Mate im ništa od navedenog ne bi odobrio. Sjedio sam jeo i pio s Matetom i bio je običan covjek do zadnjeg treptaja, a o boksu nikad ni slova.

  • bubamara2103 27.07.2017.

    Bravo gospođo Laura, a ove neradnike potjerati s Brijuna!

Komentiraj...
Vidi sve komentare