To je to što me zanima!

'Zgrožena sam desničarskim napadima na divu Josipu Lisac'

Himnu je izvela na sebi svojstven, emotivan i dramatičan način, za mene predivan i osvježavajući nakon godina jeftinog populističkog, domoljubnog kiča u uredu dojučerašnje predsjednice, napisala je Vlatka Pokos
Vidi originalni članak

Hrvati i dalje bruje o izvedbi himne koju je otpjevala Josipa Lisac (70) na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića (53).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I dok se nekima izvedba svidjela, drugi su otišli toliko daleko da su tužili glazbenu divu zbog, kako kažu, izrugivanja himni. Slučaj je i komentirala bivša voditeljica Vlatka Pokos (49) koja se o svemu oglasila na društvenim mrežama.

- Doista sam zgrožena mizoginim, desničarskim, klerofašističkim napadima na Josipu Lisac, istinsku glazbenu divu, zbog njene osebujne izvedbe hrvatske himne na inauguraciji novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Himnu je izvela na sebi svojstven, emotivan i dramatičan način, za mene predivan i osvježavajući nakon godina jeftinog populističkog, domoljubnog kiča u uredu dojučerašnje predsjednice - napisala je na Instagramu.

'INTERNET SE UŽARIO' Nasmijao sve: Glumac snimio parodiju na Josipinu izvedbu...

- Osjećam se iznimno privilegiranom što osobno poznajem Josipu Lisac i svaki susret s njom je poseban doživljaj. Iza ekstravagantnog izgleda skriva se jedna prekrasna, topla, mudra i draga osoba. Josipa i njena izvedba hrvatske himne predstavlja modernu, progresivnu Hrvatsku i istinsku umjetnost, oslobođenu okova primitivnog, dogmatskog viđenja domoljublja i hrvatskog društva. Hrvatsku koja vjeruje u različitost i napredak. Hrvatsku koja vjeruje u umjetničku slobodu, slobodu izražavanja i slobodu življenja. Ukoliko dežurni ćudoredni policajci otvore svoje srce prema nečem drugačijem, u Josipinoj izvedbi čut će ogromnu ljubav i poštovanje prema našoj prelijepoj domovini - dodala je.

Voditeljica je na društvenoj mreži dobila podršku pratitelja, no neki su je i kritizirali.

POGLEDAJTE KAKO JE JOSIPA LISAC OTPJEVALA HIMNU:

 

 

Idi na 24sata

Komentari 197

  • krilnik 23.02.2020.

    Nasla krpa zakrpu, jeli vlatlice? ZDS!!!

  • MarinaLeko 23.02.2020.

    Obožavam Josipu Lisac!!! Ali izvedba himne je bila nedolično i sramota za sve one koji znaju da se himna nigdje na svijetu ne improvizira i točka!!! A dotična koje je to ?? I otkud joj uopće pravo da nam drži predavanja i poručuje takve stvari van svake pameti!!!!!

  • 22.02.2020.

    Вila sam zаistа lоša djеvojka. Кaznitе mе svоjim кurасеm u ustimа! ----- http://eliza.anime-stars.com

Komentiraj...
Vidi sve komentare