To je to što me zanima!

Životinje vole Duškove hitove: Moje kobile ne dam u kobase

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Duško Lokin spasio je kobile Tenu i Fani od smrti. Vlasnik ih je htio prodati u Italiju. Ondje bi ih zaklali i od mesa napravili salame i kobase. Ali pjevač se sažalio
Vidi originalni članak

Već tri mjeseca vlasnik sam dviju kobila pasmine ponije araber. Neću otkriti koliko sam ih platio. Zajedno s prijateljem Stankom Tulićem kupio sam ih u selu pokraj Požege. Nisam želio da ovakve rasne ljepotice završe u talijanskim mesnicama, rekao nam je zadarski pjevač Duško Lokin (68).

- Moja unuka zove se Tena. Stanko obožava moju unuku od malih nogu pa je kobilu nazvao Tena njoj u čast. Druga kobila zove se Fani jer je malo smiješna - šali se Duško.

Pjevač živi u zagrebačkom naselju Gračani, a kobile su na farmi blizu Dugog Sela. Svaki slobodan trenutak Duško ih posjećuje.

- Polagano ih jašem. Natjeram ih u lagani kas, a nikad u galop. Svjestan sam da su im moja 83 kilograma previše jer su malene - obazriv je Lokin prema svojim ljubimicama.

Cilj mu je da kobile mogu jahati i djeca te njihovi roditelji koji žive u okolici farme.

- Želja nam je da naše Tena i Fani razvesele djecu s posebnim potrebama i pomognu im s terapijskim jahanjem. Mnoga današnja djeca konja su vidjela samo na televiziji ili na fotografijama, no mi ćemo im omogućiti da ih vide uživo - kaže Lokin. Najbolji prijatelj kobilama je njemački ovčar Rex.

- Moj Rex je umirovljeni policijski pas. Jako voli kobile i neprestano pazi na njih - rekao nam je Stanko Tulić. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nefer 25.01.2012.

    bila je ona pjesma Stjepana Đimi Stanića - moja kobil Suzi...... i na koncu...zaveo je jedan običan konj

  • user_110773 25.01.2012.

    nemate pojma kako je fina konjska salama.....mmmmmm

  • dt2007 25.01.2012.

    Bravo svaka cast!!!!! jadne kobile :(( bar sad su na miru..

Komentiraj...
Vidi sve komentare