Bez obzira jesu li bili na vrhu ili pri dnu ljestvice najboljih u tjednu istarske i kvarnerske kuhinje, danas je svih jedanaest natjecatelja imalo priliku pokazati žiriju da zaslužuju ostati u daljnjem natjecanju.
No, prije duela, u koji će ući dvoje najlošijih, natjecatelji su morali dokazati kreativnost u pripremi boškarina na svoj način! Netko od njih će večeras napustiti show 'Tri, dva, jedan – kuhaj'.
Posljednji zadatak istarsko-kvarnerskog tjedna u 'Tri, dva, jedan – kuhaj' je pripremiti boškarin, ali na vlastiti način.
Meso ovog istarskog goveda prilično je zahtjevno za pripremu, a samim time i veći izazov za svih jedanaest natjecatelja. Bez obzira što su radili gulaše na lešo, kao šnicle ili roladice punjene povrćem, na divlje s knedlama ili žgvacet, nitko od natjecatelja nije mogao odgovoriti Tomislavu Špičeku na pitanje znaju li uopće s kojim komadom mesa boškarina rade današnje kreativno jelo.
Nezadovoljan njihovim neznanjem o mesu boškarina, Tomislav je odlučio da će ih uskoro podučiti kako odabrati najbolje dijelove mesa za određeno jelo i kako se savjetovati s mesarom prije kuhanja jer u protivnom, jela mogu ispasti potpuno drugačija od onog koje su osmislili.
-Ne znam što sam dobio. Rekli su mi da su nam dali ružu, a sad je pitanje jesmo li to zaista dobili. Ma, da su mi i glavu boškarina dali, ja bih radio gulaš s njom - rekao je Zlatan Tomislavu.