To je to što me zanima!

Znanjem, maštom i pjenjačom Snježana je izborila imunitet

Žiri je odmah u prvoj emisiji pokazao da od slastičara amatera očekuje dozu profesionalizma, a Dominik je bio tvrdoglav i nije želio poslušati savjet žirija
Vidi originalni članak

Slatke muke je najbolje kraju privela Snježana Lamešić Doko s Lošinja– slastičarka amaterka i prva natjecateljica „Tri, dva, jedan – peci!“ koja je znanjem, maštom i pjenjačom izborila imunitet.

- Osjećam se poprilično zbunjeno s obzirom na to da je moja druga torta doživjela debakl sa svojom dekoracijom. Ali očito je žiri imao u vidu sam biskvit, kremu i unutarnji dio torte. Bez obzira na to, ovo je bilo stvarno neočekivano“, kazala je Snježana kojoj ovaj imunitet daje sigurnost da sutra ne može završiti u duelu. Žiri je odmah u prvoj emisiji pokazao da od slastičara amatera ipak očekuje dozu profesionalizma. 

RTL televizija

- Od kandidata ne mogu tražiti neke visoko zahtjevne tehničke detalje, ali mi je bitno da imaju ideju i da znaju kako je realizirati. I ono što mi je najbitnije, da na kraju svega slastica koju su radili bude fina, da arome budu izbalansirane - objasnila je Petra Jelenić. Ona i Zdravko Perić čine žiri ovog slastičarsko natjecateljskog showa, a u prvoj emisiji im se u ocjenjivanju i savjetovanju kandidata pridružila Žakline Troskot, vlasnica zagrebačke slastičarnice „Amelie“.

Za razliku od Snježane, bilo je onih kandidata koji se nisu baš najbolje snašli. Viktorijina splitska torta je imala problema s predebelim biskvitom i pretvrdom korom. Luka iz Splita za Splitsku tortu nikada nije čuo, ali se ipak dosta dobro snašao u njezinoj pripremi, unatoč tremi. Sanji je bilo žao što Splitskoj torti ne može dati slavonski štih pomoću rakije, a Žakline je prigovorila da se u kremi previše osjete jaja. Željko je dobro izbalansirao šećer i torta mu nije ispala pretjerano slatka, no kore su mu ispale malo tanke, a ostali kandidati su već pokazali trunku ljubomore i prigovorili mu jer je bio prvi gotov. Željka je, prema Zdravkovim riječima, prezentirala „dobro solidno napravljenu“ tortu. Dominik je bio tvrdoglav i nije želio poslušati savjet žirija da stavi krpu kad kuha žutanjke na pari zbog bolje kondenzacije, pa mu je krema ispala pretjerano gusta. To nije sve – prekršio je jedno od osnovnih pravila i probao kremu prstima.

RTL televizija

Matija je napravio drugu najčešću grešku – umiješao voće u bjelanjak lopaticom umjesto pjenjačom.

Na posljetku je položio miješanje, ali nije slušao Petrin savjet pa mu je krema ispala kao puding. Violetin tajni sastojak – puno ljubavi – je urodio plodom, pa je njezina torta s tostiranim bademima kod žirija dobila prolaznu ocjenu. Igor se nije najbolje snašao kod kuhanja žumanjaka na pari koje je izgledalo više kao da kuha špagete. Stvar je popravio umočivši grožđice u rum. Naime, Petri se svidjela njegova alkoholizirana torta. Snježana je dobila pohvale za svoju tortu po receptu starih nona, a Natalija je maštom i oblikom neobičnim za Splitsku tortu osvojila žiri. Zdravko je komentirao da je njezina torta i više nego pristojno napravljena torta, možda čak na profesionalnoj razini. I Ivana je razljutila žiri zbog upotrebe kuhače, a ni krema joj nije ispala baš najbolje. Na posljetku su se najboljima u spravljanju i jedne i druge torte pokazali Luka, Natalija i Snježana. Zakazali su Matija, Ivana i Željko. 

Kako će proći u sljedećem izazovu? Doznajte već sutra, u 21 sat na RTL Televiziji.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ŽeljkaFilipović 27.11.2014.

    Bjelanjak se mikada ne mješa pjenjačom nego lopaticom kad se dodaju sastojci u njega iz razloga da ako se bjelanjak razbije od njega nema ništa i leti u smeće a to bi oni kao vrhunski slastičari trebali znati

  • MamaŽana2 27.11.2014.

    Volim takve emisije pa i ovo pratim,malo su svi ukočeni za početak,ali dobro moraju se opustiti,prva torta nezz to mi je bilo tako neprivlačno niti bi takvu ikad kušala jer ne volim takve torte,a ova druga Lukina je bila najbolja i prekrasno je izgledala,mislim da je on trebao pobijediti...

  • kung fu panda 27.11.2014.

    gledala sinoć i nisu mi nešto svi nekako usiljeni

Komentiraj...
Vidi sve komentare