To je to što me zanima!

Znaš li tko sam? Bio je nadareni reprezentativac BiH u rukometu i košarci, ali glazbu je volio više

Kao dječak je obožavao kultni strip Alan Ford i slavne parole na Grunfovim majicama. Vrlo rano otkrio je želju za pisanjem pjesama, još kao dječak, priča, znao je da će jednom raditi filmsku glazbu
Vidi originalni članak

Njegove formacijske godine obilježili su rukomet, košarka, plivanje i glazba. Otac je smatrao, a kasnije je i on to primijenio na svom sinu Ivanu, da je sport odličan način za maknuti dijete s ceste.

Od jutra do sutra imao je što raditi. Završila bi osnovna, a Zrinko Tutić (66) morao je na klavir. Nakon klavira žurio je na treninge. Doma bi se vratio mrtav umoran, večerao i zaspao.

Kao dječak je obožavao kultni strip Alan Ford i slavne parole na Grunfovim majicama: “U slučaju da želiš pobijediti, nipošto ne smiješ izgubiti”, “Bolje biti mlad, lijep i bogat, nego star, ružan i siromašan”. Do 12. godine bio je reprezentativac BiH u rukometu i košarci, a potom si je glazba dala maha i više nije sve stizao.

VELIKI HITMEJKER SLAVI JUBILEJ Zrinko Tutić: 'Arsen mi je bio uzor u svemu, ne samo u glazbi'

Vrlo rano otkrio je želju za pisanjem pjesama, još kao dječak, priča, znao je da će jednom raditi filmsku glazbu. Na njegovo skladanje utjecali su Nikica Kalogjera, Arsen Dedić i Đorđe Novković. Njegova kultna “Doris” lani je proslavila 40 godina, “Željo moja” 35, “Moja domovina” 30, a “Sveta ljubav” 25.

Da je samo to Zrinko Tutić napisao, bilo bi i više nego dovoljno.

POGLEDAJTE I NOVU EPIZODU KEREKESH SHOWA: 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Sara Bošnjak 19.02.2022.

    Za sve slijepe i "slijepe": Ovo je Zrinko Tutić na slici iz djetinjstva,a skroz ispod on sa svojom Doris

  • stkike 13.02.2022.

    Mario Batifjaka

  • siroliver007 13.02.2022.

    Blek Stena

Komentiraj...
Vidi sve komentare