To je to što me zanima!

Znaš li tko sam ja? Htjela je biti znanstvenica i studirati fiziku, no ubrzo ju je osvojio mikrofon

Pred mikrofon je prvi put stala u dječjim emisijama Radio Rijeke, ne sluteći da će je mikrofon pratiti čitav život jer na Hrvatskoj televiziji provela je cijeli radni vijek
Vidi originalni članak

Jedan od prvih savjeta koji je dobila bio je da govor mora biti razgovijetan te da nikad ne smije zaboraviti da je na Televiziji zbog slušatelja i gledatelja, a ne zbog sebe, riječi su koje u svakom intervjuu ističe Vesna Spinčić-Prelog (83).

Uz Kseniju Urličić, Jasminu Nikić, Željku Fattorini i pokojnu Helgu Vlahović Brnobić upravo Vesna čini zlatnu petorku HRT-a. Pred mikrofon je prvi put stala u dječjim emisijama Radio Rijeke, ne sluteći da će je mikrofon pratiti čitav život jer na Hrvatskoj televiziji provela je cijeli radni vijek. A htjela je biti znanstvenica.

Kad je završila gimnaziju u Rijeci, došla je u Zagreb na studij. Upisala je eksperimentalnu fiziku. Sredinom 60-ih Vesna se javila na audiciju RTV Zagreb. Primili su je i godinu dana je učila u spikersko-novinarskoj školi. Rado je isticala da je ta škola bila dragocjena za njezin životni poziv jer, uz sveučilišne profesore, imala je i mentore, starije kolege s radija i televizije.

SPORTSKA NOVINARKA Mila Horvat zavodljivo pozirala u salonu naše dizajnerice: 'Svatko ima svoje radosti'

Vesna Spinčić-Prelog danas je sinonim za profesionalnost, otmjenost, profinjenost. Ostavila je neizbrisiv trag u našem medijskom prostoru. Vodila je mnoge emisije školskog programa, da bi od 1971. kao spikerica-voditeljica paralelno počela raditi u Informativnom programu, a 15 godina kasnije postala je i voditeljica spikerske službe. 

POGLEDAJTE SUPERSTAR VIDEO: VOYAGE ILI NUCCI?

@superstarcroatia Miach birala: Nucci ili Voyage? #superstarhr2023 #fyp #music ♬ original sound - SuperStar Croatia
Idi na 24sata

Komentari 1

  • evo me opeet 04.02.2023.

    Pet velikih dama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare