To je to što me zanima!

Znaš li tko sam ja? Tukla se s dječacima, ali i sa sestrom pa ju je majka 'smirila' baletom

Baletni znalci predviđali su joj sjajnu budućnost, a nije joj bilo teško trenirati i po šest, sedam sati dnevno. Zvali su je i u milansku Scalu, ali joj roditelji to nisu mogli omogućiti
Vidi originalni članak

Kao djevojčica je bila pravi mangup: igrala se s dječacima, tukla se i pobjeđivala ih. Bila je mala i sitna i morala se, ispričala je, izboriti za sebe. Osim s dječacima, Jelena Rozga (45) tukla se i s godinu i pol dana starijom sestrom Julijom. Već je pjevala u Magazinu kad su se posvađale oko odjeće.

Sestra je bila puna modrica, a Jeleni je falilo pola kose. Kad mama više nije znala kako izaći na kraj s njezinom živahnošću, upisala ju je na balet. Nakon osnovne škole u Splitu, srednju baletnu školu i opću gimnaziju upisala je u Zagrebu. Tu je plesala u baletu HNK, nastupala je u "Labuđem jezeru", "Trnoružici", "Orašaru"...

Baletni znalci predviđali su joj sjajnu budućnost, Jeleni tad nije bilo teško trenirati i po šest, sedam sati dnevno. Zvali su je i u milansku Scalu, ali joj roditelji to nisu mogli omogućiti. Osim baleta voljela je i pjevanje. Bila je članica KUD Mozaik legendarne Lepe Smoje. I voljela je Magazin.

OSVOJIO VIŠE OD 800 MEDALJA Znaš li tko sam? Upisao je ples jer mu se svidjela susjeda, prvi 'posao' bio mu je za Pokos

S njihovom pjesmom "Uvenut će ružmarin" pobijedila je 1992. na glazbenom natjecanju. Dvije godine kasnije za interpretaciju "Ti si želja mog života" na festivalu Zvuci Jadrana osvojila je nagradu Zlatna Gospa.

S nepunih 19 Jelena je postala pjevačicom Magazin, a zbog benda se ostavila baleta. Danas je jedna od najtraženijih zvijezda koja puni svaki prostor i za čije se koncerte uvijek traži karta više.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sanja985 20.05.2023.

    gadna bila i ostala

Komentiraj...
Vidi sve komentare