To je to što me zanima!

Zombie Punk iz Londona: 'Neke nije briga što je kraljica umrla'

Mislim da ovdje svi shvaćaju monarhiju i što ona znači. Isto tako mislim da je sada vrijeme za slobodu. Kraljica je bila, i još jest, velika i popularna figura. Ali što je zapravo dosad učinila?, kaže punker
Vidi originalni članak

Jest, umrla je kraljica. Jest, grad se ovih dana pretvorio u svojevrsnu planetarnu pozornicu. Jest, tu žive milijuni ljudi, svih rasa i nacija. Jest, nad zgradama huče helikopteri, pod mostovima klokoću brodovi, a policijske rotacije sijevaju kroz svaku mračnu uličicu. Uistinu, tisuće i tisuće građana slijevaju se u ožalošćenu, strpljivu rijeku, spremnu odati posljednju počast odru preminulog monarha.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ne znaš im broj, ni brodovima, ni turistima, ni policajcima ni žalovateljima. mali ih je milijun. Ali jedan je Zombie Punk. Čupavi, nakostriješeni, tetovirani, izbušeni Zombie Punk.

Tako nam se predstavio, nije htio reći pravo ime. Našli smo ga u Camden Marketu, žili kucavici alternativne scene, svojevrsnom zločestom bratu blizancu gradske tržnice. Zombie je sjedio na popločanom mostu, smijuljeći se i držeći karton s natpisom "Pomozi punkeru da se napije". Na glavi mu neobuzdana irokeza, zaliske je pretvorio u divlje, ružičaste rogove, probio je nos debelom rinčicom, obraze sjajećim šiljcima, oslikao pola lica trajnim kosturskim bojama, a jednu zjenicu tetovirao ili uresio crnom lećom. Jakna mu ne bi prošla nijedan detektor metala, umjesto hlača nosi nekakvu nakaradnu verziju kilta, a na različite nogavice navukao je, naravno, duboke martensice.

Simpatičan momak.

Iz Brazila je, kaže. Tu živi već četiri godine i ovako zarađuje za život. Sjedi na mostu s komadom kartona, uzima po funtu za fotografiju, a za spavanje, kad ima sreće, snalazi se po prijateljskim stanovima. Tvrdi da ima veliku sljedbu na društvenim mrežama. Vjerujemo mu na riječ. A kako se osjeća neobičan čovjek u ovakvom neobičnom vremenu?

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ Meghan je u crnini stigla na pogreb, nosila naušnice koje joj je poklonila kraljica Elizabeta

- Ja? Ne znam, nije to baš moja stvar. Hej, mislim, neki ljudi su tužni jer je umrla, ali neke uopće nije briga - smatra gospodin Punk.

Dobro, a kako je pomirio život u istovremenoj prijestolnici punka i kraljevštine, zanima nas.

- Lako. Mislim da ovdje svi shvaćaju monarhiju i što ona znači. Isto tako mislim da je sada vrijeme za slobodu. Kraljica je bila, i još jest, velika i popularna figura. Ali što je zapravo dosad učinila? Što je napravila oko Brexita, oko imigranata? Čemu joj toliki status ako ga ne koristi? A ova zemlja opstaje zahvaljujući doseljenicima i morali bismo biti ponosni na to - tvrdi mladić na mostu.

PREMA ŽELJI KRALJA Cvjetni vijenac na kraljičinom lijesu ima posebnu simboliku

Uzima nam mikrofon, pozira s njim. Poziva ljude da ga slikaju, da ga tagiraju na Instagramu. To mu je kruh. I piće, ako ćete vjerovati onom natpisu na kartonu.

POGLEDAJTE VIDEO: SPROVOD UŽIVO

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Nap7 20.09.2022.

    Punkeri su za anarhiju

  • sarcasmo 20.09.2022.

    Ovaj dođe više ko kalun nego panker

  • lissavis 20.09.2022.

    Zena je imala sto godina i super zivit. Nevažna figura!

Komentiraj...
Vidi sve komentare