To je to što me zanima!

Žuži nakon pada: Izgubila sam sve osim svog mozga

Krojačica i modna stilistica Žuži Jelinek objavila je osmu knjigu 'Žene, osvajajte'. HTV je o njoj snimio i dokumentarni film. U subotu je završila u bolnici
Vidi originalni članak

Ujutro sam naglo ustala i zavrtjelo mi se. Pala sam svom snagom i leđima lupila u krevet, rekla je Žuži Jelinek (90). Stilistica je u subotu završila u bolnici, gdje je ostala do utorka. Slomila je tri rebra i desnu potkoljenicu.
- Rebra su zeznuta stvar, pikaju te u pluća, a na njih ne možeš staviti gips – kazala je Žuži. Isprva nije htjela u bolnicu jer je mislila da joj nije ništa, no prijateljica Danijela Pavić pozvala je liječnika, nakon čega su je otpremili u bolnicu u Lovranu, gdje su joj stavili gips na nogu. Vozilom Hitne pomoći prevezli su je u bolnicu na Sušaku, gdje su joj slikali rebra i zadržali je na bolničkoj njezi.
- Sin me nazvao iz Ženeve i odmah sjeo u auto. Već navečer je bio kod mene u bolnici - ponosno je rekla Žuži. Ivica Jelinek (63) vozio je 1500 kilometara kako bi posjetio majku. Ostao je kod nje u Opatiji kako bi je njegovao i razgovarao s liječnikom Ivančićem.
- Doktor je došao do mene i rekao: ‘On je toliko mlađi od vas!’ A ja sam mu odgovorila: ‘Pa to mi je sin, a ne muž!’ - kroz smijeh je ispričala i dodala da joj je to bio najljepši kompliment u životu. Sretna je što se, osim sina, za nju brinu i pomoćnici Zoran te Miro.
- Moj sin se ovih dana razletio po cijelome gradu. Kupuje mi lijekove, ipak je on mlađi od mene i od supruga pa mi je od velike pomoći - rekla je Žuži, koja je padom itekako zabrinula četvrtog supruga Milorada Ronkulina (91). Kći Diana, koja također živi u Švicarskoj, dolazi u Opatiju idući tjedan jer trenutačno radi. Najpoznatija hrvatska savjetnica o muško-ženskim odnosima i dalje optimistično gleda na život te u mirovanju provodi vrijeme na koristan način.
- Sjedim i čitam, ne želim ležati, a ne mogu puno hodati. Čitam francusku literaturu, ne želim zaboraviti taj jezik. Sve sam izgubila osim mozga - šali se Žuži i dodaje da je smijeh najvažniji jer nema ništa gore od ljudi koji stalno jadikuju. Ovog ljeta napunila je 90 godina, no čak je ni ova nezgoda nije bacila u depresiju. Doktori su joj rekli da će polomljene kosti zarastati najmanje mjesec dana, a do tada se neće moći mnogo kretati. Žuži su prije nekoliko godina napali u Zagrebu. Tad joj je puknula zdjelična kost. Doktori su joj rekli da možda neće moći više hodati, no ona se, uz terapije i snagu volje, oporavila.

'PRVA SAM JA, PA MUŽ, PA DJECA'
Žuži je oduvijek savjetovala ženama da same sebi moraju biti na prvome mjestu. Tek onda, kaže, dolaze suprug i djeca. Žužina kći Diana Marazza (u sredini) i sin Ivica žive u Švicarskoj. Žuži Jelinek godinama piše kolumne u kojima bez imalo srama ženama dijeli savjete o seksu i odnosima s muškarcima. Krojačica i modna stilistica nedavno je objavila osmu knjigu 'Žene, osvajajte', a HTV je o njoj snimio i polusatni dokumentarni film.

ŽUŽI JE ODBILA SPIELBERGA, A HTIO JE SNIMITI FILM O NJOJ

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Uvik 04.03.2014.

    Kraljica !!!

  • Raziel CRO 25.08.2010.

    A kako izgubiti nešto što nikada nisi ni imao.Preteča svih posvuduša...

  • Lady Taky 25.08.2010.

    da,@stella ali muški ne rade fiz poslove iz straha da ih žene ne ostave a ovdje u knjizi to nije pisano tako da svima bude ugodno lijepo skuhano speglano nego isključivo zato da žena zadrži tipa

Komentiraj...
Vidi sve komentare