To je to što me zanima!

Zvali su ga Aki, ali ovo je pravo ime frontmena Parnog valjka

Iako je rođen u Nišu, Aki je veći dio djetinjstva proveo u Skoplju, gdje se njegova obitelj preselila kada mu je bilo sedam godina. Tamo je počeo s glazbenim obrazovanjem
Vidi originalni članak

Javnost i obožavatelji zvali su ga Aki no, pravo ime pokojnog frontmena grupe Parni valjak bilo je Aleksandar Rahimovski.

POGLEDAJTE VIDEO 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako je rođen u Nišu, Aki je veći dio djetinjstva proveo u Skoplju, gdje se njegova obitelj preselila kada mu je bilo sedam godina. Tamo je počeo s glazbenim obrazovanjem, što ne čudi jer mu je otac bio profesor glazbene umjetnosti. Aki je već od prvih dana osnovne škole išao na satove klavira i pjevanja. 

Kako ističu njegovi prijatelji, pjevač je bio talentirani nogometaš, ali i vrstan u kuhinji, piše Večernji list.

MOŽDA S VREMENOM... Bliski suradnici Parnog valjka: 'Nema zamjene za Akija, njegov glas i energija su nezamjenjivi'

Podsjetimo, Rahimovski je bio član makedonske grupe Torr prije nego što je stigao u Zagreb i započeo karijeru s grupom Parni valjak.

U četvrtak 27. siječnja, na dan njegova pogreba, Parni valjak objavio je Akijevu posljednju pjesmu 'Ponovo' koja je u 15 sati puštena na svim domaćim radio postajama. U kratkom roku pjesma je na YouTubeu poslušana više od 300 tisuća puta čime je postala jedna od najslušanijih domaćih pjesama na online platformi.

Aki Rahimovski preminuo je u subotu 22. siječnja u 67. godini života. Njegova iznenadna smrt šokirala je cijelu regiju.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • 30.01.2022.

    Aki i njegov glas i muzika Parnog valjka vode me u neka mirnija vremena 80ih u Zagrebu. Ode Aki al pjesme ostaju... sretan put!!!

  • Lukiće 30.01.2022.

    Moraš biti munjen da bi odslušao njegov cijeli album

  • dejo36 29.01.2022.

    Jedan od onih za kojega nisu vrijedila pravila i zakoni kao za sve nas.Jedan od onih koji je pokazao za koga je stvorena ova drzava.Jedan od onih na koje ne treba trositi rijeci, jel kad tad dode na naplatu ono, nismo svi isti , jel eto vidite, na kraju ipak jesmo

Komentiraj...
Vidi sve komentare