To je to što me zanima!

Glumac iz serije 'Spartak' Andy Whitfield izgubio bitku s rakom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Velški glumac koji je glumio gladijatora Spartaka umro je od raka u Syndeyju na rukama supruge Vashti. Bolest mu je dijagnosticirana u ožujku prošle godine
Vidi originalni članak

Zvijezda serije 'Spartak: Krv i pijesak' umro je u 40. godini života od raka ne-Hodgkinova limfoma koji nastaje zloćudnom preobrazbom stanica limfocitnog sustava. Vashti, supruga velškog glumca Andyja Whitfielda, s kojom pokojni glumac ima dvoje djece, u svom priopćenju za javnost napisala je da je njezin suprug umro u sunčano jutro u Sydneyju na rukama svoje voljene žene.

- Duboko smo ožalošćeni zbog gubitka našeg dragog prijatelja i kolege. Sretni smo što smo surađivali s Andyjem u Spartaku i poznavali čovjeka koji je, osim što je glumio prvaka na ekranu, bio šampion i u svom vlastitom životu. Andy je bio inspiracija svima nama kada se sa svojom osobnom bitkom suočio s hrabrošću i snagom. Živjet će u srcima svoje obitelji, prijatelja i obožavatelja - rekao je predsjednik TV mreže Starz Chris Albrecht.

Redatelj serije 'Spartak: Krv i pijesak' na Twitteru je napisao da nema riječi kojima može opisati bol zbog glumčevog gubitka.

- Duboko ćeš mi nedostajati, moj brate - napisao je Steve DeKnight.

Glumac je u ožujku prošle godine saznao da je bolestan. Ubrzo nakon toga počeo je odlaziti na terapije na Novom Zelandu. Glumio je u 13 epizoda prve sezone serije, a kada mu je dijagnosticiran rak pripremao se za snimanje druge. No, zbog agresivnih terapija glumačke obveze je stavio u drugi plan i objavio da više neće glumiti. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • napoleon 13.09.2011.

    Katastrofa.Počivaj u miru stari.Odlična serija i vrhunski glumac. Koja šteta.RIP

  • kikibonbon23 12.09.2011.

    tako mlad....strasno.....pocivaj u miru, ovo sve cesce i cesce pisem ovdje.....uzas......

  • barbaboro 12.09.2011.

    Počivaj u miru "Spartače".A pošto obožavam tematiku starog Rima, odoh smjesta pogledati seriju, naravno - džaba, skinuvši je prethodno s torrenta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare