To je to što me zanima!

Skuhatćute: zakoračite u svijet najfinijih slastica

U subotu 25.8. sa tjednikom Skuhatćute zakoračite u svijet najfinijih slastica i otkrijte 16 nezaboravnih ljetnih deserata.
Vidi originalni članak

I ovaj vikend uz Skuhatćute za samo 1,99 kn uz 24sata zakoračite u svijet najfinijih slastica i otkrijte 16 nezaboravnih ljetnih deserata. U gastrospecijalu novog broja magazina za uživanje donosimo recepte za hrskavu pavlovu od tučenog bjelanjka s kremom od šumskog voća, slastice od sladoleda, kreme aromatizirane vanilijom i obogaćene osvježavajućim komadima voća te mnoge druge recepte za prave sladokusce. 

Osim slatkih, tu su i slane torte - od patlidžana, tikvica, rajčica i drugog povrća koje se slaže na lisnato ili meko tijesto, između slojeva tjestenine ili riže, miješa s palentom te obogaćuje slasnom šunkom, slaninom te ribanim sirom. Nakon pečenja, fantazija je spremna za posluživanje. 

Nešto laganije, ali ipak dovoljno raskošne da se posluže kao glavno jelo, su morske salate od liganja, hobotnice, ribe ili sipe. U društvu listova salate ili omiljenog priloga zdravo su i lagano ljetno jelo, idealno za one koji žele izbjeći višak kalorija u prehrani. 

U ovom broju pripremamo i slatke zalogaje te likere s lavandom, izrađujemo prekrasne ledene zdjele u kojima se poslužuju kokteli, punč ili komadići voća te nagrađujemo čitatelje koji su poslali svoje recepte. 

Saznajte što je aktualno u svijetu hrane i piće u našoj stalnoj rubrici s vijestima, a ako vas privlači čaroban svijet vina, stručnjak Ivo Kozarčanin donosi još jednu iznimnu priču. 

Idi na 24sata