Obavijesti

Skuhatćute: zakoračite u svijet najfinijih slastica

Skuhatćute: zakoračite u svijet najfinijih slastica
7

U subotu 25.8. sa tjednikom Skuhatćute zakoračite u svijet najfinijih slastica i otkrijte 16 nezaboravnih ljetnih deserata.

I ovaj vikend uz Skuhatćute za samo 1,99 kn uz 24sata zakoračite u svijet najfinijih slastica i otkrijte 16 nezaboravnih ljetnih deserata. U gastrospecijalu novog broja magazina za uživanje donosimo recepte za hrskavu pavlovu od tučenog bjelanjka s kremom od šumskog voća, slastice od sladoleda, kreme aromatizirane vanilijom i obogaćene osvježavajućim komadima voća te mnoge druge recepte za prave sladokusce. 

Osim slatkih, tu su i slane torte - od patlidžana, tikvica, rajčica i drugog povrća koje se slaže na lisnato ili meko tijesto, između slojeva tjestenine ili riže, miješa s palentom te obogaćuje slasnom šunkom, slaninom te ribanim sirom. Nakon pečenja, fantazija je spremna za posluživanje. 

Nešto laganije, ali ipak dovoljno raskošne da se posluže kao glavno jelo, su morske salate od liganja, hobotnice, ribe ili sipe. U društvu listova salate ili omiljenog priloga zdravo su i lagano ljetno jelo, idealno za one koji žele izbjeći višak kalorija u prehrani. 

U ovom broju pripremamo i slatke zalogaje te likere s lavandom, izrađujemo prekrasne ledene zdjele u kojima se poslužuju kokteli, punč ili komadići voća te nagrađujemo čitatelje koji su poslali svoje recepte. 

Saznajte što je aktualno u svijetu hrane i piće u našoj stalnoj rubrici s vijestima, a ako vas privlači čaroban svijet vina, stručnjak Ivo Kozarčanin donosi još jednu iznimnu priču. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja