To je to što me zanima!

"A. Tomba u carinarnicu, a naši sportaši u Vladu RH"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zlatko Mateša jednoglasno je izabran za predsjednika HOO-a. To mu je već treći mandat, no ima i od njega dugovječnijih "sportaša"
Vidi originalni članak

U novom olimpijskom ciklusu cilj je osvojiti jednu medalju na Zimskim igrama u Vancouveru 2010. te pet medalja u Londonu 2012. Inzistirat ću i na tome da Vlada, po uzoru na mnoge europske države, zapošljava sve više sportaša u svoje resore, kao što je, uostalom, Alberto Tomba završio u carinarnici - izjavio je Zlatko Mateša, novi-stari predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora.
U hotelu Panorama jučer nije bilo opozicije. Po automatizmu su se dizale ruke, brojni su čitali novine. Svih 126 glasova pripalo je bivšem hrvatskom premijeru.
- U sljedećem mandatu zaživjet će treći, sportski program HRT-a, a i završit ćemo Dom hrvatskog sporta na Jarunu - zaključio je Mateša, kojem je to treći mandat.

NAJDUGOVJEČNIJI LJUDI NA ČELU NAŠEG SPORTA


Antun Vrdoljak (1991. do 2000.)

Izabran je 10. rujna 1991. za predsjednika HOO-a i tu je funkciju obavljao do 2000. U njegovu mandatu prvi smo put nastupili na OI-u. Vrdoljak je 1995. postao član MOO-a, tamo je i danas.




Vlatko Marković (1993. do ?)

U nogometu je cijeli život, kao igrač i trener. No “na vrhu” je u kontinuitetu od 1993., kad je postao hrvatski izbornik. Vodio je, doduše, tek jednu utakmicu, ali je 1998. postao predsjednik HNS-a.


Zdravko Mamić (1993. do ?)

Već početkom osamdesetih počeo se pojavljivati oko Dinama i Ćire Blaževića, a 1993. je postao direktor kluba. Zatim je otišao, ali je uvijek bio tu negdje, na vlasti ili u oporbi. Od 2000. opet je na vlasti.

Bože Miličević (1989. do 2008.)

U Ciboni je 1989. postao direktor marketinga, zatim i predsjednik kluba, što je bio sve do ovoga utorka kad je razvlašćen te je dobio počasnu ulogu savjetnika. Bio je sinonim za nedodirljivost.

Zoran Gobac (1981. do ?)

Još prije 27 godina postao je direktor RK Zagreb, a 1991. je postao i dopredsjednik kluba. Sada je glavni menadžer CO Zagreb i koordinator za muški rukomet, ali zapravo alfa i omega u HRS-u.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare