To je to što me zanima!

A za koga bi tvoj sin potpisao? Mamić je karta za Real Madrid

Zapravo tema nije ni Modrić, koji je preživio što već mora preživjeti dijete koje se nogometom želi baviti u Hrvatskoj, proživio što već mora proživjeti igrač koji iz Hrvatske ide u klub iz kojeg se možda ide u Real
Vidi originalni članak

Imaš četrdeset godina i sina od petnaest, teško je reći koji od vas dvojice više sanja da će mali igrati za Real. Komu bi ga dao?

A) Dinamu,
B) Hajduku,
C) Rijeci,
D) Osijeku,
E) Mamiću?

Imaš dvadeset godina, nema više roditelja u jednadžbi. Isto pitanje. Za koga bi potpisao?

Dok nacija urla na Modrića, klinci od deset, petnaest i dvadeset godina, željni, ako ne Reala, onda makar kluba iz sredine tablice francuske ili belgijske lige, i njihovi roditelji moraju odlučiti što će. Što god mislio o Modriću, pitanje je gdje si bio kad su on i tko već morali odlučiti s kim će probati izvući maksimum s kartama koje im je život podijelio. Gdje si bio kad je čovjek odlazio u Bosnu i Hercegovinu, gdje kad je išao u Zaprešić?

U bilo kojem trenutku rasprave, dijaloga ili monologa imaš pravo reći da Modrićev život nije tvoj problem. Ni život klinca koji eto baš ovih dana razmišlja kako da dosanja svoj san u močvari nije tvoj problem. Možda će i taj klinac za deset ili petnaest godina svjedočiti na sudu, možda baš u Mamićevu korist ili na njegovu štetu. Možda će iskazom najviše naštetiti sebi. Jer nikomu ne može vjerovati, jer se ne nada da će ga institucije zaštititi.

Mamić će se možda izvući, možda neće, ali on nije tema. Zapravo nije ni Modrić, koji je preživio što već mora preživjeti dijete koje se nogometom želi baviti u Hrvatskoj, proživio što već mora proživjeti igrač koji iz Hrvatske ide u klub iz kojeg se možda ide u Real. Najlogičnije na svijetu je da čovjek želi malo odmoriti. Uživati u slavi, novcu, slobodi koju je stekao trijumfiravši u utakmici u kojoj je bio teški autsajder.

Pitanje je što svatko od nas čini da današnja djeca i roditelji na pitanje za koga bi potpisali žele li igrati za Real ne odgovore da je Mamić ipak najbolje rješenje. Moj odgovor na pitanje s početka teksta – usmjerio bih sina u drugi sport. Ako bi mali baš htio igrati nogomet, e to bi bila muka roditeljska.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • Candella 18.07.2017.

    Još jedan novinarčić na platnom spisku kriminalca.... koga je to uskoro osuđeni kriminalac i uzurpator hrvatskog nogometa prodao u Real... Modrić i cajkaroš Kovačić su prodani u Totenham i Inter za svoju tržišnu tadašnju vrijednost... nikoga novinarov gazda nije izuo iz cipela... prodao je na prvu ponudu i sebi pobrao većinu novca... i usput potpisivao lihvarske ugovore sa igračima... a te igrače su stvorili treneri i njihov talent i rad... kriminalac je samo iskoristio njihovo financijsko stanje i svoju moć u nogometu da ih ucjeni i stvori od njih moderne robove... dok su istovremeno Srna, Perišić, Kalinić, Vida, Strinić, Rakitić, Kramarić isto ostvarili velike transfere bez kriminalca... pa kako to? Nevjerovatno je da u situaciji kada su krimos i njegova mafija razotkriveni i kada je jasno da naš cijeli nogomet je u službi izvlačenja novca jednog čovjeka i njegove klike postoje plaćeni novinarčići koji brane krimosa i njegove jatake.

  • horvathumer 18.06.2017.

    Ako bi svi svome sinu poželili takve ugovore s Mamićem tko je onda ovdje lud, zbog čega se onda sudi čovjeku..?

  • 1980bena 18.06.2017.

    nije u pitanju modric nego orjunaši sa juga ćele srusiti ovo malo lijepog sto je ostalo uvoj našoj državi..kakve ima veze kome cu ja dati novac to je moja stvar..ostavite nase reprezentativce na miru,svaki je jedan od boljih u svom klubu..nedirajte reprezentaciju..i necete biti jos dugo prvi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare