To je to što me zanima!

Aco: Zadar će preteći Cibonu i ući u Euroligu

Zadar se približio prvome mjestu NLB lige, što bi mu donijelo bod više u borbi za Euroligu i prednost domaćeg terena kroz cijelo doigravanje
Vidi originalni članak

Jazine su u subotu svjedočile još jednoj noći za pamćenje. Ne samo da je Zadar pobijedio lidera Partizan nego je u jednoj utakmici upisao dvije pobjede. Prvu jer su mu se na ljestvici primakli na samo jedan bod i drugu jer su visokom pobjedom 70-54 anulirali zaostatak iz prvog susreta pa će u slučaju istog omjera pobjeda i poraza Zadar zauzeti prvo mjesto.
Zadar je usput produžio i niz pobjeda na 13, no Aco Petrović i njegovi momci ne namjeravaju stati.
- Svaka pobjeda primiče nas za korak krajnjem cilju, želimo preteći Cibonu i potpisati trogodišnji ugovor s Euroligom - rekao je novi ljubimac zadarske publike, kojem su uoči utakmice podigli transparent “Aleksandar veliki”.
Zadar je doista djelovao moćno, čvrsto u obrani, koju su držali uporni Macura i Johnson, te raznovrsno u napadu, gdje su vješto koristili izostanak prekršajima opterećenog Pekovića i tromost gorostasnog Vraneša. Ključ pobjede ponovno je bio u rukama sjajnog Coreya Brewera, koji je kontrolirao tempo i igru svoje momčadi.
Oduševljeni pobjedom navijači su dugo odbijali napustiti Jazine, sve dok povicima "Dođite 'va-mo" nisu dozvali svoje ljubimce na bis i u svlačionicu ih ispratili povicima "Šampioni, šampioni". U Zagrebu se 9. i 10. veljače dijeli prvi trofej sezone, Kup Krešimira Ćosića. Zadrani su prvi favoriti. 

ZADAR ZASAD KASNI 10 BODOVA

U kompliciranom sustavu bodovanja za trogodišnji ugovor u Euroligi Cibona je prošle sezone osvojila 18 bodova, a Zadar pet. Ove sezone cibosi su dobili tri boda u Euroligi, a Zadar jedan za plasman u drugu fazu Uleb kupa, no može popraviti konto do sedam osvoji li to natjecanje. U NLB ligi trenutačno Zadrani drže sedam bodova, a Cibona dva, ali u doigravanju se dijele prave “premije”. U PH pobjednik će dobiti pet bodova, a finalist tri. Zadar ove sezone može već potpuno nadoknaditi zaostatak, no odluka će pasti iduće sezone. (th)

BODOVANJE U NLB LIGI

Pobjednik 15 bodova
Finalist 8 bodova
Polufinalisti 3 boda
1. mjesto (regularni dio sezone) 8 bodova
2. mjesto 7 bodova
3. mjesto 6 bodova
4. mjesto 5 bodova
5. mjesto 4 boda
6. mjesto 3 boda
7. mjesto 2 boda
8. mjesto 1 bod
* Bodovi iz regularnog dijela sezone i doigravanja se zbrajaju

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare