To je to što me zanima!

Adam dolazi na Emirates: 'Tony će biti velik trener'

Arsene Wenger će u nedjelju na protivničkoj klupi gledati čovjeka koji mu je dugo bio produžena ruka na terenu. Adams danas vodi Portsmouth
Vidi originalni članak

Devetnaest godina i 504 utakmice. Tako izgleda veza Tonyja Adamsa i Arsenala. Cijela jedna karijera protkana uspjesima i trofejima. Danas 42-godišnji Adams gradi novu karijeru, onu trenersku. U nedjelju dolazi na Emirates, sa svojim Portsmouthom na noge Arsenalu. Za igračkih dana Adams je doma bio na Highburyju, a od prije tri godine dom Arsenala je moderni Emirates. No veze su ostale, pogotovo s Wengereom. Šest godina su surađivali, od 1996. do 2002. Wenger je bio trener, Adams kapetan momčadi. Danas su suparnici, jedan će drugome željeti 'zagorčati život'.
- Ima moju potporu u svemu što radi, ali u nedjelju ne mora očekivati bilo kakve usluge - poručio je 17 godina stariji Wenger svom nekadašnjem igraču. Adams je početkom ove sezone naslijedio Harryja Redknappa na klupi Portsmouthu, ali ne ide mu osobito. U deset kola osvojio je svega 11 bodova.
- Ne postoje treneri koji su predodređeni za taj posao. Ako postoje zasigurno su u raju - slikovito kaže Wenger i dodaje:
- Tony je bio pravi vođa na terenu, ali velika je razlika između uloge kapetana i trenera.
Unatoč poteškoćama na početku trenerske karijere, Wenger vjeruje u Adamsa.
- Siguran sam da će biti velik trener, ima sve kvalitete koje su potrebne da uspije u ovom poslu - kaže trener Arsenala.
Tko će biti uspješniji u njihovom prvom ogledu, vidjet ćemo u nedjelju od 15 sati. Adams s Kranjčarom u momčadi ili Wenger bez Eduarda u postavi...

CIJELU KARIJERU PROVEO U ARSENALU
Tony Adams je u Arsenal stigao kada mu je bilo 14 godina, a za prvu momčad debitirao je 1983., kao 17-godišnjak. Odigrao je 504 utakmice za 'topnike' i pritom zabio 32 gola. Što nije zanemariva brojka kada znamo da je igrao na poziciji stopera. Najbolje dani pamti iz vremena kada je, za Wengerova mandata, surađivao s Martinom Keowneom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare