To je to što me zanima!

Afrički kup nacija: Egipat na Alžir, Nigerija na Ganu

Nigerija će u polufinalu 28. siječnja igrati protiv Gane, a drugu polufinalnu utakmicu će istog dana odigrati Alžir i branitelj naslova Egipat
Vidi originalni članak

Nakon 90 i 120 minuta igre posljednje četvrtfinalne utakmice nogometnog Afričkog kupa nacija u Angoli između Nigerije i Zambije nije bilo golova, pa su o pobjedniku odlučivali udarci s bijele točke. Nigerijci su pokazali veliku smirenost i hladnokrvnost prilikom izvođenja penala, zabili su svih pet, dok je igrač Zambije Thomas Nyirenda u četvrtoj seriji bio neuspješan. Točnije, njegov udarac obranio je vratar Nigerije Vincent Enyeama, koji je sam bio egzekutor u petoj seriji za pobjedu 5-4 u penalima i slavlje Nigerijaca.
Reprizu finala Afričkog kupa iz 2008. godine kada je Egipat pobijedio Kamerun 1-0 i osvojio naslov, obilježio je Ahmed Hassan (34), veznjak Al-Ahlyja koji je u svom 170. nastupu za egipatsku reprezentaciju postigao tri gola, uključujući i jedan u vlastitu mrežu koji je donio Kamerunu vodstvo u 26. minuti. Egipatska nogometna reprezentacija pobijedila je Kamerun 3-1 u Bengueli nakon produžetaka i izborila polufinale Afričkog kupa nacija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare