To je to što me zanima!

Afrički Kup nacija: Mali bolji od Gane u borbi za treće mjesto

Osam minuta prije kraja je Kwadwo Asamoah smanjio na 2-1, ali je ostalo premalo vremena da Gana dođe do produžetaka i mogućeg nastavka borbe za 3. mjestom
Vidi originalni članak

Nogometaši Malija osvojili su treće mjesto na Afričkom Kupu nacija, koji će u nedjelju završiti u Južnoafričkoj Republici finalnom utakmicom Burkine Faso i Nigerije. Pobijedio je Mali s 3-1 Ganu...

Ganski reprezentativci očigledno su još i danas osjećali traume iz polufinalnog ogleda kada su, iako veliki favoriti, izgubili utakmicu od Burkine Faso, slabijim izvođenjem penala.

Grogirana Gana tako je primila prvi pogodak u 21. minuti (Mamadou Samassa), a početkom drugog dijela je Seydou Keita povećao na 2-0. Čak nije Gana uspjela niti unijeti dramatiku u ovaj ogled u vidu činjenice što je Mubarak promašio jedanaesterac u 58. minuti.

Osam minuta prije kraja je Kwadwo Asamoah smanjio na 2-1, ali je ostalo premalo vremena da Gana dođe do produžetaka i mogućeg nastavka borbe za trećim mjestom. Čak štoviše, u sudačkoj nadoknadi, kada su svi Ganci jurili prema naprijed, primili su novi pogodak. Sjajan je volej potegnuo Sigamary Diarra za konačnih 3-1.

Zanimljivo da su na prošlom Kupu nacija iste dvije reprezentacije igrale za treće mjesto, a i tada je Mali slavio (bilo je 2-0).

U nedjelju će, dakle, s početkom u 19 sati o novom prvaku Afrike odlučiti Nigerija i Burkina Faso. Utakmica se igra u Johannesburgu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • The_Man 10.02.2013.

    u toj africi se još jedino igra nogomet bez para, sve ove repke sa zvjezdama popud drogbe, turea i ekipa je već poispadala a sirotinja slavi

  • Vergil 10.02.2013.

    Gana igra sa ekipom broj 3. Nema brace Ayew-a, Prince-a Boateng-a, Essiena i ostale ekipe. Inace daleko su najjaci u Africi, samo kad bi se svi mogli skupiti....

  • chelseaMG 09.02.2013.

    čim nema penala, gana nemre ništa. svaka čast maliju. bez velikih imena stigli do trećeg mjesta. tako se igra za domovinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare