To je to što me zanima!

Afrički Kup nacija pustoši premierligaške klubove

Premier liga je prepuna afričkih nogometaša, što će jasno vidljivo biti tijekom Kupa nacija, zbog kojega će dobar dio klubova biti znatno oslabljen
Vidi originalni članak

Afrički Kup Nacija najviše će pogoditi Arsenal i Chelsea. S druge strane, Manchester United neće previše patiti zbog odlaska afričkih igrača u reprezentativne kampove. Jedini Fergusonov Afrinakac je Manucho, koji se još nije ni priključio momčadi. Neće lako biti Kranjčarovu Portsmouthu, dok će iduće razdoblje biti bezbolno za Ćorlukin City, kao i Aston Villu, Fulham i Derby...
Arsenalu će silno nedostajati branič Kolo Toure i desni bočni Emmanuel Eboue. Obojica će igrati za Obalu Bjelokosti, a Arsena Wengera će razveseliti što u Londonu ostaje Emmanuel Adebayor. Njegov Togo je u rujnu izgubio od Malija i nije se plasirao na Kup nacija. Tako će u klubu ostati Adebayor, a od momčadi će se odvojiti Liverpoolov veznjak Mohammed Sissoko, prva zvijezda Malija.
Michel Essien, Salomon Kalou, John Obi Mikel i Didier Drogba, ovisno o rezultatu svojih reprezentacija, mogli bi propustiti sljedećih sedam utakmica Chelseaja. U zadnjih osam utakmica momčad Avrama Granta pobijedila je šest puta, a zbog Kupa nacija Izraelac se sprema u kupovinu, koja je počela Branislavom Ivanovićem, a nastaviti bi se mogla s Nicolasom Anelkom.
Neće lako biti ni Harryju Redknappu. I njemu odlaze petorica, ali ne raspolaže novcima kao kolega na klupi Chelseaja. Na Fratton Parku privremeno neće stanovati Lauren, Bouba Diop, Nwankwo Kanu, John Utaka i Ganac Sulley Muntari.

GANA DOMAĆIN 'VELIKOJ 16-ORICI'
Od 20. siječnja do 10. veljače za naslov afričkog prvaka u Gani će se boriti 16 momčadi. U skupini A igrat će Gana, Namibija, Guinea i Maroko, u grupi B Nigerija, Benin, Mali i Obala Bjelokosti, u skupini C Egipat, Sudan, Zambija i Kamerun, a u grupi D Tunis, Angola, Južnoafrička Republika i Senegal

AFRIKANCI U PREMIERSHIPU
ARSENAL: Kolo Toure, Emmanuel Eboue, Alex Song (obojica Obala Bjelokosti), Emmanuel Adebayor (Togo)
MANCHESTER UNITED: nitko
CHELSEA: Michel Essien (Gana), Salomon Kalou (Obala Bjelokosti), John Obi Mikel (Nigerija) i Didier Drogba (Obala Bjelokosti)
MANCHESTER CITY: nitko
LIVERPOOL: Mohammed Sissoko (Mali)
EVERTON: Steven Pienaar (Južnoafrička Republika), Yoseph Yobo, Yakubu, Victor Anichibe (obojica Nigerija)
ASTON VILLA: nitko
PORTSMOUTH: Lauren (Kamerun), Bouba Diop (Senegal), Nwankwo Kanu i John Utaka (obojica Nigerija), Sulley Muntari (Gana), Benjani (Zimbabve)
BLACKBURN: Aaron Mokoena i Benny McCarthy (obojica Južnoafrička Republika), Christopher Samba (Kongo)
WEST HAM: John Paintsil (Gana), Henri Camara (Senegal)
NEWCASTLE: Habib Beye i Andy Faye (obojica Senegal), Geremi (Kamerun), Obafemi Martins (Nigerija)
TOTTENHAM: Assou-Ekotto (Kamerun), Didier Zokora (Obala Bjelokosti), Hossam Ghaly (Egipat)
READING: Ibrahima Sonko (Senegal), Andre Bikey (Kamerun)
BOLTON: El-Hadji Diouf (Senegal)
MIDDLESBROUGH: Mohamed Shawky, Mido (obojica Egipat)
BIRMINGHAM: Richard Kingston (Gana), Radhi Jaidi i Mehdi Nafti (obojica Tunis), Olivier Tebily (Obala Bjelokosti)
WIGAN: Salomon Olembe (Salomon Olembe), Julius Aghahowa (Nigerija)
SUNDERLAND: nitko
FULHAM: nitko

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare