To je to što me zanima!

Agüero s dva gola zaustavio BiH, Italija i Nigerija remizirali

Argentina je u prijateljskoj utakmici u američkom St. Louisu pobijedila Bosnu i Hercegovinu 2-0 golovima Agüera. Italija i Nigerija na Craven Cottageu igrali su 2-2
Vidi originalni članak

U noći s ponedjeljka na utorak reprezentacije Argentine i Bosne i Hercegovine odigrale su prijateljsku utakmicu u američkom St. Louisu u kojem je južnoamerička momčad slavila 2-0. Junak utakmice bio je napadač Manchester Cityja Sergio Agüero, koji je zabio oba gola za pobjedu.

Iako su 'zmajevi' dobro odigrali prvo poluvrijeme s nekoliko prilika Džeke i Ibiševića, poveli su 'gauči' u 40. minuti, a Agüero je zabio nakon što je Begović odbio loptu ispred natrčalog Palacija. Konačni rezultat Agüero je postavio u 66. minuti matiravši Begovića s lijeve strane u suprotni kut, a sjajni golman spriječio je BiH od uvjerljivijeg poraza.

Obje reprezentacije su osigurale plasman na Svjetsko prvenstvo, a izbornik Safet Sušić morat će još popraviti neke stvari kako bi 'zmajevi' bili potpuno spremni za Brazil.

Također na neutralnom terenu prijateljsku utakmicu odigrala je Italija i Nigerija u Londonu na stadionu Fulhama Craven Cottageu. Dvije momčadi remizirale su 2-2, a poveli su 'azzurri' u 12. minuti golom Guiseppea Rossija. No Nigerijci su do odmora okrenuli rezultat u svoju korist preko Chunedua Dikea i Shole Ameobija za 2-1. Remi je postavio Emmanuele Giaccherini u 47. minuti.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • diego_1 19.11.2013.

    hahah hrvati jedva docekali da Bosna izgubu, brinite se vi os vom barazu i "jakom" Islandu,pustite Bosnu..Argentina bi poderala 99% reprezentacija na svijetu..a falilo je Bosni par standardnih Salihovic,Lulic,Mujdza..bilo kako bilo dobri zmajevi samo naprijed.

  • males 19.11.2013.

    Argentina je medju cetiri najbolje reprezentacije svijeta, uz naravno Spaniju, Brazil i Njemacku. To sve govori o njihovim potencijalima. A sto se tice BiH, oni su svoje ambicije vec ispunili plasiranjem na SP. Inace nisu ni Srbija i Hrvatska imali teze grupe, pa se nisu plasirali ili idu u baraz. Neki dan jedna Belgija koja je u SH-HS grupi se prosetala i kvalificirala na SP, izgubi od Cilea ili Kolumbije istim rezultatom kao BiH od Argentine, znaci 2:0. Prema tome to tvoje potenciranje BiH "lagane" grupe u zelji da "opravdas" one koji se nisu plasirali ili jos nisu plasirali, to ti nece pomoci, jer da su Srbija i Hrvatska imali i Grcku u grupi umjesto Belgije, opet se ne bi kvalificirali direktno na SP, a da je BiH imala Belgiju u svojoj grupi, opet bi kvalificirali direktno. Znaci to sto je BiH imala "laganu" grupu ovaj put nista ne znaci, oni su se kvalifikovali, to je jedino bitno i to se jedino pamti, naravno pored sambe u Brazilu, a imala je BiH i Francusku u grupi prosli put, pa su Francuzima sudije morali pomagati da izjednace i da se tako plasiraju.

  • leptir22 19.11.2013.

    ova Bosna je tek sada malo došla sebi nakon rata od lopova Srba i Hrvata,sve što je bilo dobro u JUGOSLAVIJI vi ste uzeli ,,,dok je Hrvatska bila puna para poslije rata pa su svi igrači i igrali za Hrvatsku, i oni iz Bosne a i oni iz hrvatske ..*urac bi vi bili treći 1998 da nije bilo pola Bosanaca...naše vrijeme tek dolaz

Komentiraj...
Vidi sve komentare