To je to što me zanima!

Ahmed Said otišao iz Hajduka! Kupio ga je portuglski Rio Ave

Said je zadnju utakmicu za Hajduk odigrao krajem studenog, te je njegov odlazak bio samo pitanje trenutka. Ganac se tako vraća u Portugal odakle je i došao u Split, a Rio Ave će za njega iskeširati 350 tisuća eura...
Vidi originalni članak

Baš kao što je predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj najavio, riješeno je pitanje Ahmeda Saida s kojim je Hajduk želio raskinuti ugovor. Danas, zadnjeg dana prijelaznog roka, dogovorili su njegovu prodaju u portugalski Rio Ave, a kako saznajemo, Hajduku bi trebalo pripasti oko 350 tisuća eura.

Na kraju prijelaznog dogovoren je transfer u Portugal što je zadovoljilo apetite obje strane, kao i samog Saida koji je za Splićane zadnju utakmicu odigrao 25. studenog i njegov odlazak je bio neizbježan. Za "zločestog dečka" Hajduka bilo je dosta interesa iz Belgije, Nizozemske kao i s Dalekog istoka, no Saidova želja bila je ostanak u Europi. Hajduk je dugo držao ljestvicu odštete na pola milijuna eura sto je ohladilo ostale kupce. 

Said je u Hajduk stigao 2016. godine iz portugalskog Olhanensea, a za to vrijeme je skupio 89 nastupa te zabio 29 golova uz 16 asistencija. Osim po golovima, Said je bio poznat i po samovolji, što je često prikazivao na terenu, a to su mu navijači žestoko zamjerali. 

Prvi njegovi problemi započeli su još 2017. godine kada se sukobilo sa suigračima zbog sebičnosti, a tijekom utakmice protiv Evertona nije želio dati loptu Anti Ercegu, nego je sam izveo penal, kojeg je na kraju promašio. Na to su mu navijači odgovorili gromoglasnim zvižducima.

Šutao je nezadovoljni Ganac i bočice s vodom kraj klupe, za što je bio kažnjen degradacijom u drugu momčad, a posljednji veći sukob dogodio se kada su ga navijači verbalno napali u travnju prošle godine u gradu, dan nakon derbija s Dinamom, a spašavao ga je Marko Futacs, koji je na kraju dobio nogom u glavu.

Slučaj kondicijske spreme iz prosinca bio je samo dokaz da je njegovo razdoblje u Hajduku pri kraju. Naime, u Hajduku su govorili kako Said nije fizički spreman, a Ganac je simboličnim objavama na društvenim mrežama rekao da je spreman i da iz kluba lažu.

 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Exterminator 02.02.2019.

    Mica k mica :-))

  • Mozak 31.01.2019.

    Saide, nije bilo lako s tobom, ali sretno...!

  • bedak11 31.01.2019.

    Dali 350 tisuca eura, za 100 tisuca su mogli rashforda dovest...

Komentiraj...
Vidi sve komentare