To je to što me zanima!

Ako presele na drugi stadion ne smiju se zvati Tottenham?

Preseli li se Tottenham u istočni dio Londona, morat će promijeniti ime jer je postojeće zaštićeno i ne smije biti u uporabi izvan svoje četvrti u sjevernom Londonu
Vidi originalni članak

Imat ćemo najmoderniji i najljepši stadion u Europi, hvalili su se čelnici Tottenhama nakon što su navijačima predstavili projekt gradnje novog doma u sjevernom Londonu.

Spursi su željeli srušiti White Hart Lane i na istome mjestu podignuti novi stadion za 65.000 ljudi. No takav projekt stajao bi gotovo 500 milijuna eura, što je ipak previše.

Rješenje su pronašli u olimpijskom stadionu, koji bi nakon OI-ja 2012. Tottenham preuzeo za puno manje novca i malo ga preuredio.

Na stadionu vrijednom 530 milijuna eura klub bi samo nekoliko mjeseci nakon Igara uklonio atletsku stazu i smanjio kapacitet, na užas poreznih obveznika, koji su u cijelosti platili novi olimpijski stadion.

No pojavio se problem na koji nitko u Tottenhamu nije računao. Odsele li se zaista iz sjevernog Londona i četvrti Tottenham, Spursi će morati promijeniti ime!

- Učinit ću sve da zadržimo ime. Riječ je o interesu stanovnika Tottenhama, koji ne žele klub u drugom dijelu Londona s imenom Tottenham. Taj klub više neće imati veze s našom četvrti - rekao je David Lammy, zastupnik četvrti Tottenham u parlamentu.

Spursi bi tako doživjeli sudbinu AFC Wimbledona, koji se prije nekoliko godina također preselio te je zbog istih razloga morao promijeniti ime u MK Dons. Tottenhamov novi stadion bio bi u četvrti Stratford, pa bi se klub očito morao zvati Stratford Hotspur.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • vedran_zgb 15.01.2011.

    dinamo london :)

  • ths1950 15.01.2011.

    majmunje bolesni aj bojkotirat svoju voljenu ''SVETINJU''..( koji na svakom gostovanju dobiju dobre batine) eto ti ih diliš konju jedan.

  • Lil Tunechi 15.01.2011.

    draži su mi bili dok nisu imali svu tu pompu oko hrvata u njemu,a samo jedan igra u prvoj postavi,a svaki dan su u novinama s glupim vijestima tipa modrić dodao,modrić izveo aut...

Komentiraj...
Vidi sve komentare