To je to što me zanima!

'Ako treba rasprodat ćemo i cijelu klupsku imovinu...'

Vjerujem da mnoge tvrtke žele ulagati u Cibonu, pa to je ipak najprepoznatljiviji hrvatski sportski brand, rekao je predsjednik Cibone Ivo Jelušić
Vidi originalni članak

Igračima je prekipjelo, najavili su štrajk, a kapetan Marin Rozić i dokapetan Vedran Vukušić o svemu su obavijestili predsjednika Ivu Jelušića na sastanku u u četvrtak navečer.
- Mislim da je prošlo jako dobro. Na istoj smo strani, želimo da Cibona ide dalje. Nitko ne spori da igrače treba isplatiti,  samo je pitanje dinamike - rekao je Jelušić te potvrdio da im je obećao još jednu plaću idućih tjedana. Dakle, ne nužno već idući tjedan, kako su to nakon sastanka shvatili igrači.
- Bez jednog, dva ili tri važna sponzora klub dugoročno ne može ići dalje. Obavili smo neke razgovore, očekujemo podršku grada i države da daju poticaj tvrtkama koje bi nas mogle financirati jer poticaj Ciboni je poticaj hrvatskoj košarci - tvrdi predsjednik.
Klub duguje novac i mnogim bivšim igračima, ali trenutačno je najbitnije isplatiti sadašnju momčad, koja je pred štrajkom. Jelušić kaže da će do novca za tu jednu plaću klub doći “redovitim aktivnostima”, odnosno skupiti pomalo sa svih strana.
- Tražit ćemo redovitije isplate od najmoprimaca naših poslovnih prostora, trebamo dobiti redovitu ratu od Grada, nešto novca od malih sponzora, drugu ratu od Zagrebačkog holdinga... - nabrajao je Jelušić, ali i on je svjestan da je to sve samo “krpanje rupa” i da tako neće moći tijekom cijele sezone.
- Vjerujem da tvrtke žele ulagati u Cibonu, pa to je najprepoznatljiviji hrvatski sportski brand! Zbog NLB lige tvrtke se preko nas mogu probijati na područje bivše Jugoslavije, a zbog Eurolige i na europsko. To im niti jedan drugi klub ne može omogućiti. Ali ako zaista nitko nema interesa ulagati u Cibonu, volio bih da to kažu pa da znamo na čemu smo - objašnjava predsjednik, koji ima i “asa u rukavu”, iako ga ne bi htio koristiti.
- Zadnja mjera, ako drugačije ne bude išlo, rasprodaja je klupske imovine. Ako igrači drukčije ne bi mogli do plaće, i to bismo učinili.

Iznosi novčanh poticaja za zagrebačke klubove:
DINAMO (NOGOMET) 6 MILIJUNA KUNA
Najviše novca od Grada dobiva Dinamo. Ne kao najuspješniji zagrebački klub nego kao najpopularniji predstavnik najpopularnijeg sporta. Da su uspjesi u europskim natjecanjima jedini kriterij za dobivanje poticajnih sredstava, “modri” bi dobili daleko manje.
CO ZAGREB (RUKOMET) 4.8 MILIJUNA KUNA
U domaćim natjecanjima rukometaši Zagreba su nedodirljivi, a u europskima su stalno u završnicama. Prošle sezone su igrali Četvrtfinale Lige prvaka, a 2005. finale Kupa kupova.
ZAGREB CO (KOŠARKA) 980.000 KUNA
Igraju EuroChallenge kup, najslabiju kategoriju europskih natjecanja, imaju jedan domaći trofej (Kup Krešimira Ćosića 2008.), ali dobili su samo dvostruko manje novca od Cibone.
MLADOST (VATERPOLO) 2 MILIJUNA KUNA
Sedmerostruki su prvaci Europi, pa makar u sportu koji nije globalno popularan nego samo u nekolicini zemalja. Ipak gotovo svake godine doguraju barem do Final Foura Eurolige, ali zbog konkurencije Juga nisu dominantni u domaćem prvenstvu.
ZAGREB (NOGOMET) 1..1 MILIJUN KUNA
I oni ovoliki novac od Grada mogu zahvaliti isključivo popularnosti nogometa. Jesu, jedini su klub koji je uspio srušiti nedodirljivost Dinama i Hajduka, ali to je bilo daleke 2002. godine. Nakon toga ništa znaajno nisu napravili.
OSTALI KLUBOVI 3 MILIJUNA KUNA
Ostatak od 20 milijuna kuna dobivaju rukometašice Lokomotive, odbojkaši(ce) Mladosti, STK Mladost, STK Zagreb, rukometašice Trešnjevke i vaterpolisti Medvešaka. KK Cedevita i hokejaši Medvešaka, primjerice, ne dobivaju ništa.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • LeBron 15.11.2009.

    leo dobili su oni lovu od bandića, a svi sponzori su im državne firme, već sam jednom rekao ne želim da moja struja plaća Cibonu, novca nema jer se i prošle i ove godine kupovalo iznad mogućnosti, Tomas košta kao trećina momčadi Zadra, Zadar ove godine ima manji budžet i od Zagreba i od Cedevite, novcem se ne može kupiti povijest a ponekad ni rezultat.

  • meters 14.11.2009.

    ..ovaj lik je smijesan..prije svega on je nesposoban da vodi Cibonu,a posebno da rijesi ovu situaciju......ovo je samo posljedica onoga sto je Cibona radila godinama....pokupi po Hrvatskoj mlade igrace,i onda ih unisti..ucijene ih visegodisnjim ugovorima...u Ciboni im ne daju priliku(jer kupuju igrace iz vana,i peru lovu....)..salju ih okolo po lijevim ekipama i dobijes na kraju ovakav klub....!!!bravo,majstori!!!!!!!!!!!!...kupite se iz Cibone i uopce hrvatskog sporta!!!!!!!!!!!

  • barkley 13.11.2009.

    beru plodove sustavnog uništavanja hrvatske košarke,dao Bog da odu amatere banda lopovska

Komentiraj...
Vidi sve komentare