To je to što me zanima!

Albanija je zemlja snova: Plaćaju i do tri puta više

Hrvatski treneri podigli su albanski nogomet, nije čudno da nas cijene. A i strance dobro plaćaju, oko 150.000 eura na godinu, kaže Otto Barić
Vidi originalni članak

Idem tamo, vjerojatno. Još ću nekoliko dana razmisliti, ali predsjednik kluba došao je po mene u Hrvatsku, jako me želi i gotovo sigurno ću prihvatiti ponudu, rekao je Zlatko Dalić, koji bi tako sljedećeg tjedna trebao preuzeti Dinamo iz Tirane. Iako je tamo stigao novi trener iz Argentine i doveo nekoliko svojih igrača, čim je Dalić otišao s Rijekine klupe, iz Tirane su krenuli po njega. Prihvati li posao, bit će nakon Bonačića i Katalinića treći Hrvat na kormilu tog kluba. Ako im se dodaju Slavko Kovačić, koji je trener Flamurtarija, Blaž Slišković, koji bi trebao napraviti “boom” u Tirani, i Otto Barić, donedavno albanski izbornik, postaje jasno da je Albanija postala zemlja snova za naše trenere. Ali i igrače, u Dinamu su dvojica, Pero Pejić i Goran Granić, bio je i Dario Bodrušić.
- To vam je tako, mi treneri idemo gdje nas zovu. Nažalost, mi Hrvati u većini slučaja na istok. Svjesni smo da ako jednom odbijemo, to će se pročuti i više nas nitko neće zvati - kaže Ivan Katalinić, koji kao i Otto Barić tvrdi da su u Tirani uvjeti sve bolji, Albanija se diže.
- Hrvatski treneri podigli su albanski nogomet, zato nas toliko cijene. Imaju i dosta talentiranih igrača, a naravno da strane trenere moraju i platiti. Obično oko 150.000 eura na godinu - rekao je Barić, a Dalić potvrdio:
- Kako ne bih išao u Albaniju kad mi nude triput više novca no što sam imao u Rijeci. Puno je bolja financijska situacija nego u nas.

I HAJDUKOVCI U DINAMU
Luka Bonačić i Ivan Katalinić, ponosni hajdukovci, utrli su put Daliću u Dinamu iz Tirane.

BARIĆA HTJELI ZADRŽATI
Ottom su u Tirani bili zadovoljni, ponudili su mu još jedan ugovor, ali je odbio. Do 92. minute držao je 0-0 s Nizozemskom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • brener 05.07.2008.

    svugdi je bolja situacija nego kod nas šta se tiče klupskog nogometa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare