To je to što me zanima!

Alcantara: Barcelona ne ovisi o Messiju, i mi ostali smo važni

Mladi napadač Barcelone Thiago Alcantara na konferenciji za novinare izjavio je da momčad ne ovisi o učinku najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija...
Vidi originalni članak

U španjolskoj se još uvijek puno priča o promašenom penalu Lionela Messija u polufinalu Kupa kralja protiv Valencije (1-1). Thiago Alcantara, 20-godišnji napadač Barcelone, smatra da je Messi unatoč promašaju pokazao veliku hrabrost u preuzimanju odgovornosti.

- Messi je rođeni pobjednik. Bio je dovoljno hrabar da uzme loptu i izvede kazneni udarac. Nije zabio, ali to i nije toliki problem. Mi u momčadi imamo najboljeg igrača svijeta, ali ne ovisimo samo o njemu. Barcelona koristi kvalitete svakog pojedinog igrača, a nogometaši poput Messija i Xavija su ostalima velika inspiracija. Kao i svaka momčad, važni smo svi koji igramo, tako da sigurno ne ovisimo samo o Messiju – ocijenio je Alcantara, koji je uvjeren da sedam bodova prednosti koje ima Real na čelu ljestvice i nisu nedostižna prednost.

- Ova momčad je pokazala puno toga u zadnjih par sezona i ja sam siguran da možemo okrenuti stvari. Moramo se dobro pripremiti i u svaki susret ući maksimalno – optimističan je mladi napadač.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • user_48142 03.02.2012.

    Messi ne zabija, Barcelona ne pobjeđuje!

  • Blancos 03.02.2012.

    pogledajte rezultate zadnje tri utakmice,naravno da velikim dijelom zavise od njega, da je pogodio makar jednom iz par 100% prilika protiv Viljareala barca bi pobijedila ( nije pogodio i odigrali su nerješeno), da je pogodio protiv Valencie, Barca bi pobijedila ( mašio je penal i odigrali su nerješeno), pa ako se sjetite mašenog penala protiv Sevilje u ligi kada su odigrali 0:0 na Nou Campu. Pa kada je Messi sam izašao pred golmana Getafea i mašio, tj. pogodio stativu (poraz od Getafea 1:0)., To su samo neki primjeri gdje je barca zavisila direktno od Messija, jer da je Messi pogodio u tim utakmicama Barca bi minimalno slavila, a ovako je uvijek igrala nerješeno ili je gubila. Moje lično mišljenje je da Barca velikim dijelom zavisi od Messija. I u tim utakmicama su imali svoj prepoznatljivi stil igre, ali džaba je to kada se golovi broje.

  • bosnia_80 03.02.2012.

    hajde sad još jednom pročitajte naslov: "barcelona ne ovisi o messiju..." .. s akcentom na ovo "ne ovisi" ! ko u ovom ne vidi pranje taj se dobro treba zamislit nad svojom inteligencijom :p ............. cijeli svijet zna da itekako ovise o njemu ...a ovaj je to izričito negirao! p.s. drugo bi bilo da je rekao da "barcelona nije jednako messi" i sl. ...ali kome ja ovo pričam :p

Komentiraj...
Vidi sve komentare