To je to što me zanima!

Alen Bokšić o nasljedniku Anti Rebiću: Nemoj biti moja kopija

Tek mu je 19 godina i treba ga pustiti da se razvija u miru. Da postane originalni Ante Rebić, a ne kopija Bokšića ili bilo koga drugoga, rekao je legendarni Boka
Vidi originalni članak

Mladog napadača Splita Antu Rebića mnogi uspoređuju s Alenom Bokšićem, na kojeg navodno jako podsjeća po igri i figuri. 

Za mišljenje smo upitali i “original”, no on se odmah ogradio: 

- Antu sam gledao samo nekoliko puta, pa ne bih davao svoj sud. Uostalom, nije pravedno tako mladom momku natovariti toliki teret na leđa - kazao je Bokšić i dodao: 

- Tek mu je 19 godina i treba ga pustiti da se razvija u miru. Da postane originalni Rebić, a ne kopija Bokšića ili bilo koga drugoga. Pred njim je još dug put. Lani je bio junior Splita, tko zna gdje će biti za godinu-dvije dana.  

Bokšić je svom nasljedniku savjetovao da samo igra i uživa. 

- Najvažnije je da uživa u onome što radi. A vrijedi li 10, 20 ili 800 milijuna, manje je važno. Mora shvatiti da nije važno koliko vrijedi s 19 godina nego koliko će vrijediti s 32. Na kraju se svode računi i zbraja tko je koliko napravio i zaradio - kaže Bokšić, koji ne bi žurio s transferom.  

- Zašto mu ne bi bilo bolje još jednu godinu napredovati u dresu Splita? S transferima treba biti oprezan, dobro izabrati i klub i ligu, a ne grlom u jagode. Što da mu se dogodi kao Kaliniću ili Vukušiću, koji su imali i talent i kvalitetu, ali su otišli u klubove koji se bore za opstanak i koji šutnu na gol jedanput u šest utakmica? Kako će se u takvoj sredini napadač razvijati? Evo, Kovačić igra u neprepoznatljivu Interu, dobio je prigodu, dobar je... A što da se sutra promijeni trener i dovede deset novih igrača. Što onda?

Kaže da treba imati i sreće...

- Ja sam je imao, došao sam u veliki klub, koji je postao prvak Europe, igrao sam i napredovao uz velike igrače i to mi je itekako pomoglo. Lako je u takvoj sredini napredovati. I zato treba pažljivo odabrati.

Nije se upuštao u prognoze kad će Rebić biti pozvan u A reprezentaciju.  

- Ako se nastavi ovako razvijati, doći će i taj dan. Sada su ispred njega Mandžukić, Olić, Eduardo, Jelavić, Kalinić... A mogu igrati samo dvojica. Sigurno ćemo ga pratiti, a Igor Štimac odlučit će kad je najbolji trenutak za poziv. 

Rebiću savjetuje da bude strpljiv, trenira i igra i nastavi se razvijati. 

- Čujem da je momak ‘zdrav u glavi’. Ima i sreću da klub ima strpljenja s njim, da ga dobro i pametno savjetuju, a to je u ovom trenutku najvažnije. Dug je put od talentiranog do velikog igrača, a on je tek na početku tog puta.  

Na koncu se Bokšić ipak odao:

- Pričali su mi mnogi da ih podsjeća na mene, no meni se ipak čini da je on sada fizički puno moćniji nego što sam ja bio u njegovim godinama. Drago će mi biti ako mali jednoga dana postane pravi igrač. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • kmarus 18.05.2013.

    Nikad u aferama i uvjek odmjereni odgovori . Sigurno nikad neće biti političar ....

  • draganslišković 17.05.2013.

    Za Boku je "pravi"RONALDO rekao da je to najbolji napadač na svijetu......svog trenera iz juniorskih dana dočekao je ispred poljudskog stadiona s poklonom-automobilom...a o respektu kojeg uživa među nogometašima...pojam karizme s pokrićem...legenda

  • reflex 17.05.2013.

    Ponos moga grada Makarske Jedan jedini Alen Boksić covjek daje siromasnima po sto eura na putu ljudina covjek i po a za izjavu same pohvale :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare