To je to što me zanima!

Alex Ferguson: Berbatova ću postaviti na stopera

Alex Ferguson šalio se na račun vlastitih problema u obrambenom redu kojeg u utorak na San Siru čeka dvoboj osmine finala Lige prvaka
Vidi originalni članak

Nakon što su mu izvan pogona od ranije Wes Brown i Gary Neville zbog ozljeda, odnosno Nemanja Vidić zbog suspenzije, nesreće su nastavile pogađati momčad aktualnih engleskih, europskih i svjetskih prvaka. Brazilski desni bočni branič Rafael da Silva ozlijedio je gležanj, tako da ni on neće biti na raspolaganju Siru Alexu. Čak i dvojica igrača koji bi trebali pokrpati rupe u obrani, Jonny Evans i John O'Shea, upitni su također zbog problema sa zdravljem. Nameće se pitanje koga će uopće Ferguson spojiti uz Rija Ferdinanda i Patricea Evru, jedinu dvojicu sigurnih igrača u obrani. Jedna je mogućnost da Rafaelova brata blizanca Fabija s njemu uobičajene pozicije lijevog beka prebaci na bratovu, desnu stranu. Svejedno, ne budu li mogli O'Shea i Evans, Feguson će se naći u ozbiljnim problemima.
- Kakve su mi opcije? Panične – izjavio je ironično 67-godišnji Škot pokazavši da ga duh nije napustio.
- Možda na mjesto stopera stavim Dimitra Berbatova – dodao je te potom nastavio ozbiljno.
- Nadajmo se da će se do utakmice situacija s Evansom i O'Sheaom popraviti.
Unatoč svim problemima, Ferguson je otkrio da je u Milano došao po gol u gostima. Time je najbolje odgovorio svom velikom rivalu na klupi Joseu Mourinhu, koji je ranije izjavio da će se Englezi strogo braniti na svojoj polovici terena.
- Siguran sam da nas je Jose, u brojnim utakmicama u kojima nas je gledao, valjano procijenio. Zna on jako dobro da nema te utakmice u kojoj mi ne idemo po pobjedu. Tako će biti i ovaj put.
- Imamo priliku dovesti si Inter na uzvrat s pozitivnim rezultatom. Gol postignut u gostima dao bi nam velike, ogromne šanse. Za razliku od Mourinha, koji je, vjerojatno čak i namjerno, obezvrjeđivao postignuća Cristiana Ronalda u korist onih Zlatana Ibrahimovića, Ferguson nije prihvatio polemiku.
- Interov zvjezdani igrač je izvan svake sumnje Zlatan Ibrahimović. Igra fantastičnu sezonu i zaslužuje apsolutno sve komplimente koji ga okružuju. Pratim ga mnogo godina tijekom kojih se stalno razvijao. Ovog je trenutka na onoj točki kada je dosegnuo maksimalnu zrelost.
- Zlatan je odličan igrač. Ali odličan je i Ronaldo. Nadam se da će u utorak Ronaldo i ostali moji igrači biti bolji od Zlatana i njegovih suigrača.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Hrc_dinamo 23.02.2009.

    fućkaj ti man.utd i inter dok mi imamo dinamo i hajduk :)

  • fcjan 23.02.2009.

    INTER 1 - 0 MAN. UTD.

Komentiraj...
Vidi sve komentare