To je to što me zanima!

Allan Houston ponovno u New York Knicksima

Nakon tri godine mirovine, u koju je otišao zbog ozljede koljena, nekad izvrsni bek šuter potpisao je jednogodišnji ugovor s bivšom momčadi
Vidi originalni članak

Karijeru ovog izvrsnog beka šutera prije tri godine prekinule su ozljede. U posljednje dvije sezone odigrao je tek 70 utakmica zbog problema s lijevim koljenom. Kad se 2005. odlučio ostaviti košarke, još je imao ugovor prema kojem su mu Knicksi trebali isplatiti oko 40 milijuna dolara za dvije godine, no prema novom kolektivnom dogovoru Knicksi su dobili pravo otpustiti ozlijeđenog igrača, a da se njegov ugovor ne računa u "salary cap", što je od tada poznato kao "pravilo Allana Houstona".
Houston je devet od 12 godina karijere proveo u Knicksima, te u tom razdoblju zabio 11,165 koševa, čime je zasjeo na četvrto mjesto svih vremena u klubu. Ispred njega ostale su samo legende Patrick Ewing, Walt Frazier i Willis Reed - redom izabrani u 50 najboljih NBA igrača svih vremena.
Dvaput je igrao na All Star utakmici (2000. i 2001.), igrao je NBA finale protiv San Antonija 1999., a 2000. je osvojio i olimpijsko zlato u Sydneyju s američkom rweprezentacijom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare