LIVE VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 105

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
15

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića

Nogometaši Dinama nastavili su pobjednički prvenstveni niz svladavši kao gosti koprivnički Slaven Belupo 3-2 (0-1). Strijelci za Slaven Belupo bili su Daniel Štefulj u 4. minuti i Adriano Jagušić u 62. minuti. Golove za Dinamo postigli su Fran Brodić u 48. minuti, Sandro Kulenović u 53. minuti i Luka Vrbančić u 93. minuti za pobjedu momčadi koja je već prije tjedan dana osigurala naslov prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban 00:58

Dinamo je u Koprivnici istrčao s drugom postavom bez većine igrača koji su kreirali niz od deset uzastopnih pobjeda u Hrvatskoj nogometnoj ligi i donijeli još jedan naslov prvaka u Maksimir. Takva momčad Sergeja Jakirovića doživjela je šok je već na startu utakmice.

Ništa nije upućivalo na opasnost za Dinamovog vratara Danijela Zagorca kad je domaća momčad izborila aut na 30-ak metara od gola. Nije se činilo ni da postoji bilo kakva opasnost kad je lopta završila u nogama Daniela Štefulja, Dinamovog igrača na posudbi u Slaven Belupu, jer se nalazio uz aut crtu na 30-ak metara od vrata. U kaznenom prostoru Dinama nije bilo nijednog domaćeg igrača. No, Štefulj je odlučio probati svoj udarac, opalio je lijevom nogom, a lopta je u luku preletjela Zagorca i završila u suprotnom gornjem kutu za vodstvo Slavena.

Statistika Slaven - Dinamo

Pokušavao je Dinamo cijelo prvo poluvrijeme doći do izjednačenja, ali napori Jakirovićevih izabranika nisu donijeli rezultat. Neke pokušaje je zaustavio domaći vratar Ivan Čović, a u više situacija se Dinamovi napadači nisu najbolje snalazili u završnici. Koprivničani su se uglavnom opredijelili za prijetnje iz kontranapada, ali ni oni nisu uspjeli još jednom svladati Zagorca.

Sve ono što su propustili u prvom poluvremenu, gostujući igrači su nadoknadili u nastavku. Jakirović je Gabrijela Vidovića zamijenio 18-godišnjim Lukom Vrbančićem, a Mahir Emreli je ušao umjesto Marka Roga koji je počeo utakmicu.

Već u 48. minuti Dinamo je došao do izjednačujućeg pogotka. Iz slobodnog udarca s desnog boka ubacio je u kazneni prostor Marko Bulat. Fran Brodić je bio najviši u skoku, ali je njegov udarac glavom završio u bloku. No, lopta se ponovno odbila na Brodićevu nogu, a on ju je preciznim i oštrim udarcem poslao u mrežu.

Koprivnica: Utakmica NK Slaven Belupo i GNK Dinamo u 25. kolu Prve HNL

Samo pet minuta trebalo je "modrima" za potpuni preokret. Visoko postavljena domaća obrana nije uspjela uloviti Dinamove napadače u zaleđu. Prvo ga je izbjegao Brodić, koji se po lijevoj strani sjurio prema kaznenom prostoru. Njegovu akciju pratio je sa suprotne strane i Sandro Kulenović. Brodić mu je u pravom trenutku poslao loptu, a Kulenović je lakoćom pogodio mrežu za 2-1.

No, domaća momčad se nije predala ni klonula. To im se isplatilo u 62. minuti. Nakon oduzete lopte u svojoj polovici igrači Slavena krenuli su u dobro organiziranu kontru protiv dvojice obrambenih igrača Dinama. Lopta je na kraju došla u noge 18-godišnjeg Adriana Jagušića koji se odlučio na udarac s ruba kaznenog prostora. Na putu prema mreži lopta je pogodila u nogu Morena Živkovića, promijenila smjer i prevarila Danijela Zagorca.

Slaven Belupo je u 71. minuti ostao s igračem manje na terenu. Ganski veznjak Michael Agbekpornu je uspio u dvije minute zaraditi dva žuta kartona pa mu je riječki sudac Antonio Melnjak pokazao put prema svlačionici.

Koprivnica: Utakmica NK Slaven Belupo i GNK Dinamo u 25. kolu Prve HNL

No, domaća momčad je uspjela više od 20 minuta izdržati bez primljenog pogotka, samo da bi pokleknuli u 93. minuti. Dosuđen je slobodan udarac za Dinamo na 17 metara. Loptu je namjestio Marko Bulat i silovito opalio prema lijevom kutu. Čović je uspio obraniti taj udarac, ali je prvi na odbijenoj lopti bio 18-godišnji Luka Vrbančić i svojim prvim prvenstvenim pogotkom donio Dinamu 11. uzastopnu pobjedu u HNL-u. 

U 35 utakmica Dinamo je došao do 81. boda i sada je njegova prednost pred Rijekom okruglih 10 bodova, ali Riječani imaju utakmicu manje. Slaven Belupo je doživio 20. poraz i sa 33 boda je ostao na predzadnjoj, devetoj poziciji.

U nedjelju su na rasporedu dvoboji Hajduka i Gorice (17 sati) te Osijeka i Rijeke (19.30) u kojem Osječani žele do važnih bodova u borbi za plasman u kvalifikacije Konferencijske lige, nakon što je Lokomotiva propustila u pobjedu pretvoriti vodstvo od 3-0 protiv Rudeša. (Hina)

>> VIDEO GOLOVA S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
35. kolo HNL-a 19:10 , Gradski stadion Ivan Kušek Apaš
Slaven
Štefulj 4', Jagušić 62'
2 : 3
Dinamo
Brodić 48', Kulenović 52', Vrbančić 93'
Sortiranje događaja

KRAJ! 

Dinamo je stigao do nove, 25. pobjede ove sezone. Sergej Jakirović odmorio je glavne igrače, šansu su dobile rezerve i juniori, a pobjednički gol dao je Vrbančić u 93. minuti.

Dinamu sada slijedi uzvrat finala Kupa s Rijekom na Rujevici. Prvi susret u Maksimiru završio je 0-0.

93'

GOOOOOOOOOOOOL! Dinamo je zabio i treći danas, vjerojatno i za pobjedu.

Bulat je odlično tukao iz slobodnjaka, Čović je loptu odbio u prečku, a onda je stigla do Vrbančića koji ju je pospremio u praznu mrežu.

Zabio je Ponikvama, Gorici i sada Slaven Belupu.

Igrat će se najmanje šest minuta nadoknade.

89'

Bulat je pao u kaznenom prostoru nakon što je nad njime s leđa startao Lepinjica, ali start je bio čist.

84'

Promjene kod Dinama. Ulaze juniori Toni Majić, sin trenera Dinama Leon Jakirović, kojem je ovo debi, i Branko Pavić. Izašli su Kaneko, Perković i Halilović.

Komentari 105