To je to što me zanima!

Almunia: Oprostite, trebao sam barem nešto obraniti

Golman Arsenala obranio je samo jedan od osam penala protiv Rome u osmini finala Lige prvaka. Vučinić je golmana, realno gledajući - pogodio
Vidi originalni članak

Eduardo je promašio već u prvoj seriji, Vučinić ga je spasio u drugoj. Pucao je neobjašnjivo loše i pogodio zbunjegog Almuniju. Španjolski golman je izgledao kao da ne može vjerovati da je Crnogorac tako izveo penal. Osim tog udarca, Almunia uglavnom nije bio ni blizu da nešto obrani. Čekao je izvođače i najčešće nemoćno padao na krivu stranu.
- Ponosan sam na moje suigrače, pokazali su nevjerojatnu mirnoću kod izvođenja penala. Meni nije bilo lako braniti, Romini igrači jako su dobro pucali - rekao je Almunia neposredno nakon utakmice.
Osim Vučinića, Arsenal je spasio Max Tonetto. Čovjek ima 34 godine, ali iskustvo ponekad nije presudno u ovakvim situacijama. Tonetto je u prvom redu bek, tek onda iskusan igrač. Tako je i pucao, poslao je loptu visoko na tribine, kao uspomenu nekome od navijača.
- Nisam ja nikakav heroj, heroji su svi koji su igrali - misli Almunia i dodaje:
- U ovakvim situacijama treba slaviti izvođače penala. Oni su ti na kojima je pritisak, oni moraju zadržati mirnoću i koncentraciju.
Eduardo je, kao i Davor Šuker 2000. u finalu Kupa Uefe, promašio penal u Arsenalovu dresu. Promašaj koji nije ništa odnio Arsenalu, Eduardo nije ni zaslužio da nakon svega što je prošao bude tragičar.
- Bilo nam je puno teže nakon što smo promašili prvi penal, ali kod izvođenja penala ionako nikada nikome nije lako - rekao je Almunia i potom povukao jedan prilično neobičan potez:
- Ispričavam se navijačima što nisam obranio više od tog jednog udarca. Srećom, i to je bilo dovoljno.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • yaninn 12.03.2009.

    dudu for ever...........kralj....suti i radi a nije glumac kao c.ronaldo,,,,,

  • kristian_0s 12.03.2009.

    nije toni....nego doni!! :S

  • Hrvatska 12.03.2009.

    I on i toni su se stvarno loše bacali, pogotovo on. da nije vučinić tak debilno pucao ne bi ovaj niti jedan obranio

Komentiraj...
Vidi sve komentare