To je to što me zanima!

Alves provocira: Real je osvojio Ligu prvaka golom iz ofsajda...

Postoji neka vrsta antagonizma zbog načina na koji je Real osvojio europski naslov preko Juventusa 1998. godine, rekao je Dani Alves, koji nije baš omiljen tip u Realovoj svlačionici
Vidi originalni članak

Nije Real svačiji favorit i nije ovo Alves - Real, ovo je Juventus - Real, rekao je Dani Alves, koji je u Barceloni imao bliske susrete s realovcima, pogotovo sa Sergijem Ramosom i Cristianom Ronaldom koji mu nije htio dati ruku.

- Postoji neka vrsta antagonizma jer je Real 1998. godine protiv Juventusa osvojio naslov golom iz ofsajda - rekao je Dani Alves, koji će večeras s Juventusom u Cardiffu (20.45) pokušati zaustaviti Real u povijesnoj obrani titule u Ligi prvaka.

 

U Realu se ne zamaraju previše.

- Svi znamo što Alves pokušava napraviti - rekao je Marcelo.

 

Ronaldu mu odbio pružiti ruku

Alves nije baš najomiljeniji tip u Realovoj svlačionici. Najblaže rečeno. Kad su Sergija Ramosa navijači Seville izvrijeđali, rekao je da mu nije jasno kako Alvesa i Rakitića dočekuju kao bogove u dresu Barcelone, a njemu psuju majku.

- Kad sam se vratio u Sevillu u drugom dresu, nisam slavio golove niti tražio poštovanje od navijača - odgovorio mu je Alves.

S Ronaldom se Brazilac obračunavao preko društvenih mreža.

- Messi je puno bolji od Ronalda. Messi utječe na igru i mijenja je, Ronaldo utječe samo zabijajući golove - rekao je Dani.

Kad su se sreli na gala večeri na dodjeli Zlatne lopte, Alves je prišao Ronaldu i pružio mu ruku, ali Portugalac je okrenuo glavu.

- Htio sam ga pozdraviti, on mene nije. Je li me to mučilo? Uh, jako. Spavao sam kao beba - ispričao je Alves.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Francisco_Franco_Junior 06.12.2018.

    1955/56 - 2 poništena gola Partizanu (Milutinoviću) u četvrtfinalu 1956/57 - Poklonjen penal Realu protiv Fiorentine u finalu 1959/60 - Poklonjen penal Realu protiv Frankfurta opet u finalu 1997/98 - Jedini gol Reala je bio iz ofsajda u finalu protiv Juventusa 1999/00 - Junajtedu nije sudjen penal nakon sto je Karanka rukom odbranio gol na gol liniji, a Kolina umesto penala pokazuje na korner 2015/16 - Gol Ramosa iz ofsajda u finalu protiv Atletika 2016/17 - Kradja veka protiv Bajerna 2017/18 - Poklonjen penal protiv PSŽ-a (Kros bio 1m u ofsajdu), sumnjiv penal protiv Juvea, penal koji nije sudjen Bajernu

  • Francisco_Franco_Junior 06.12.2018.

    Mesi je avangarda, pravi mali fudbalski Mozart, Hudini...On je fudbalski Jimi Hendriks. Kao i svaki veliki umetnik,on ne govori o sebi,vec drugi govore o njemu..S druge strane imamo Ronalda koji je Jastin Biber modernog fudbala. Arogantan, glasan, samohvalilac, narciosidan, sebican, njegova igra je plitka,a njegovi fanovi su povrsni..Ronaldo je turbo folk, Mesi je klasika, rock, dzez.. Ronaldo je Jelena Karleusa u nasim okvirima,nema dubinu, esenciju, umetnicku nit u njegovom loptanju..Ma razlika je velika, i nikakve zlatne lopte to ne mogu nadomestit..

  • Francisco_Franco_Junior 06.12.2018.

    Ronaldo prvo treba dostići individualni nivo igre kakav su imali Cruyff, Zidane, Ronaldinho, Ronaldo Fenomeno, Pele, Maradona, i na kraju Messi... tek tada se može usporediti s Messijem i tu priča završava. To što je on igrao u više liga i da je zato bolji je argument kakav samo neki idioti mogu smisliti. Vi Madridioti nemate nikakve argumente i onda izmišljate ovakve gluposti, govorite kako je Ronaldo bolji igrač jer je bolji vođa na terenu i takva sranja koja veze s logikom nemaju, umjesto da realno pogledate šta tko radi na terenu. Messi u isto vrijeme radi ono što Ronaldo radi u Juventusu, Hazard u Chelseau, De Bruyne u Cityu, Modrić u Realu, Neymar u PSG-u itd. Dok Ronaldo jedino zna zabijati golove, njega možete uspoređivati jedino s običnim centarforima i golgeterima, a nikako s kompletnim igračima kao što je Messi i kao što su bilo Maradona, Pele, Ronaldo Fenomeno, Ronaldinho itd. Sve legende, svi analitičari i profesionalci kažu da je Messi najbolji ikad, dok za Ronalda to tvrde samo njegova obitelj i ljudi povezani s Portugalom i Realom, iako i oni znaju istinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare