To je to što me zanima!

Alžirci pretjerali sa slavljem po Francuskoj, smirila ih policija

Veliki uspjeh alžirske nogometne reprezentacije razbudio je i alžirske manjine po Parizu, Marseilleu i Lyonu. Njihovo slavlje završilo je i s nekoliko sukoba s policijom
Vidi originalni članak

Vahid Halilhodžić odveo je Alžir do prvog plasmana među 16 najboljih na svijetu, a Afrika slavi i jer s Alžirom i Nigerijom prvi put na istom Svjetskom prvenstvu ima dva predstavnika u osmini finala.

A slavila je i Europa, preciznije, oni francuski gradovi u kojima živi veliki broj iseljenika iz Alžira. Međutim, njihovo slavlje po ulicama Pariza (video), Marseillea (video) i Lyona (video) izazvalo je velike gužve na cestama, a u nekoliko je navrata došlo i do sukoba s francuskom policijom. Zabilježena je tek manja materijalna šteta, a policija je veće probleme spriječila vodenim topom i suzavcima. 

Slično je bilo i prošlog tjedna, kad su u slavlju nakon pobjede protiv Koreje alžirski navijači po Francuskoj oštetili nekoliko automobila, autobusa i izloga, a tri su osobe bile privedene. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • TOVARCINA_1 27.06.2014.

    Vi znate koga francuzi mrze...

  • fallout2 27.06.2014.

    evo i alžir se plasirao. jeli i mi idemo u drugi krug isto?

  • Borko Maestro Borkic 27.06.2014.

    Imaju ih zašto volit zato što posisaju Francuski proračun i što im ruše cijene rada i poslove . Neka još malo vremena prođe kad Francuzima ponestane kruha vidjet će te kako će završit kao i cigići iz Rumunjske koji su stigli u Francusku .

Komentiraj...
Vidi sve komentare