To je to što me zanima!

Ameri jači i od oluje: Hrvat ih je odveo do finala Gold Cupa...

Niti odgoda od sat i pol nije spriječila prvake Gold Cupa da se izbore za još jedno finale u kojemu će se susresti s dobro znanim protivnicima - Meksikancima
Vidi originalni članak

SAD je u noći sa srijede na četvrtak po našem vremenu, unatoč 90-minutnoj odgodi zbog velikog nevremena, izbacio Jamajku u polufinalu Gold Cupa (3-1) i tako sebi osigurao borbu za obranu naslova protiv Meksika.

Zanimljivo, utakmica je prekinuta u 15. minuti zbog velikog grmljavinskog nevremena koje je pogodilo američki grad Nashville u Tennesseeju u kojem se ovo polufinale igralo.

PRESKOČIO I MANDŽUKIĆA Kovačić skuplji nego Ševčenko, Drogba, Eden Hazard, Kante...

Amerikanci su zabili gol prije nego li je susret prekinut, a strijelac je bio Weston McKennie već u devetoj minuti susreta, a taj se rezultat na semaforu zadržao sve do 52. minute kada je prednost SAD-a povećao sjajni Christian Pulišić. Shamar Nicholson smanjio je američku prednost na 2-1, ali to nije pomoglo Jamajčanima jer je Pulišić još jednom bio precizan te u 87. minuti zabio za konačnih 3-1.

Podsjetimo, Pulišić je 20-godišnji američki reprezentativac hrvatskog podrijetla koji je donedavno bio član dortmundske Borussije, a sada je u engleskom velikanu Chelseaju.

Nakon utakmice su ga američki novinari pitali kako mu je bilo vratiti se u utakmicu nakon pauze od gotovo punih sat i pol.

- Nisam se nikada susreo s tako nečim u profesionalnoj karijeri. Pokušali smo ostati zagrijani i željni pobjede i na kraju je sve ispalo kako treba - zadovoljno je zaključio 20-godišnji veznjak za FOX.

Upravo on i strijelac prvog gola - Weston McKennie čine stup veznog reda SAD-a za koji su Jamajčani nakon utakmice rekli da ih je koštao prolaska u finale. McKennie je siguran kako će finale biti uzbudljivo. Cijeli stadion, gotovo 28.500 okupljenih navijača, pred kraj utakmice vikalo je: "Želimo Meksiko! Želimo Meksiko!" Igrači su im ispunili želju,  a zatim najavili:

- Sigurno će biti zanimljiva utakmica, mislim da navijači žele tu titulu. Čuli ste ih što su vikali, a mislim da smo mi spremni. Veselimo se utakmici - rekao je McKennie. 

- Znamo da je Meksiko odlična momčad. Uzbuđen sam, mislim da će utakmica biti odlična - dodao je Christian.

Finale Gold Cupa, turnira Sjeverne i Srednje Amerike, u kojemu će se Pulišićev SAD susresti s meksičkim "el tri", igrat će se u ponedjeljak u Chicagu u 3 sata ujutro po hrvatskom vremenu. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Exterminator 05.07.2019.

    Strašna konkurencija tamo , Haiti , Bermuda , Curacao Honduras ... jbš takvo natjecanje

  • 04.07.2019.

    Kad je zabio 2 gola normalno da je Hrvat :?

  • Puta Madre 04.07.2019.

    Hahaha Hrvat😂😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare