To je to što me zanima!

Američka komedija: Pozitivan na doping, a ima 90 godina...

Jedini razlog zašto nije suspendiran je zbog toga što je antidopinška agencija djelomično prihvatila njegovo objašnjenje, a Grove tvrdi kako je na večer prije utrke jeo kontaminirano meso
Vidi originalni članak

Carl Grove, prvak Sjedinjenih Američkih Država u kategoriji 90-94 godine ostao je bez naslova zbog - dopinga!

Carl je u srpnju postao državni prvak u bicikliranju, no bajka 90-godišnjaka brzo se urušila.

Doping test bio je pozitivan na anabolički steroid epitrenbolon, a iako ga Američka antidopinška agencija nije suspendirala, naslov mu je oduzet, a njegov rekord se ne priznaje. A dobio je i pismo upozorenja!

Jedini razlog zašto nije suspendiran je zbog toga što je antidopinška agencija djelomično prihvatila njegovo objašnjenje. Grove tvrdi kako je na večer prije utrke jeo kontaminirano meso koje stiže s farme koja koristi hormone rasta.

No u korist njegovoj priči ne ide jedna činjenica... Uz epitrenbolon, u Groveovim testovima pronađena je još jedna nedozvoljena supstanca, a radi se o klomifenu, koji se inače koristi za poticanje ovulacije, a on nije sastojak ikojeg od suplemenata koje je Grove prijavio antidopinškoj agenciji.

Usprkos objašnjenjima, Grove je ipak bez većih prigovora prihvatio svoju kaznu, a možda sada ipak odluči pod 'stare dane' pošteno se natjecati.

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Simulacija_stimulacija 07.01.2019.

    Haha...ako im se starci dopingiraju, što onda tek čine mlađi. Sad će oni suspendirati još kojeg Rusa, kao nismo samo mi.

  • blokirani_lovac 07.01.2019.

    Ameri seru rusima a najveci su narkomani na svetu ! Jedina je razlika sto je njima sve dozvoljeno i imaju uvek “jaka” opravdanja ....

  • dazoh 07.01.2019.

    A znači ni viagra nije dozvoljena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare