To je to što me zanima!

Najveći preokret u povijesti! Billu Belichicku 5. Super Bowl

Amerika je bila u šoku nakon prvog poluvremena, apsolutno nitko nije očekivao da bi Atlanta mogla tako uvjerljivo povesti. No nevjerojatni Tom Brady i Julian Edelman donijeli su Patrotsima povijesni, peti naslov
Vidi originalni članak

U jednom od najspektakularnijih finala NFL doigravanja u povijesti nevjerojatni New England Patriotsi uspjeli su što nikad nikom nije - nadoknaditi zaostatak 21-0 i pobijediti Atlanta Falconse u produžetku 34-28 te osvojiti svoj peti naslov!

Patriotsima je ovo bio rekordni deveti nastup u Super Bowlu, od toga su čak sedam puta u finale stigli u 21. stoljeću, odnosno otkako je u tom klubu Bill Belichick glavni trener.

Amerika je bila u šoku nakon prvog poluvremena, apsolutno nitko nije očekivao da bi Atlanta mogla tako uvjerljivo povesti protiv jedne od najvećih dinastija u povijesti američkog sporta. No, MVP regularnog dijela sezone, Atlantin quarterback Matt Ryan, igrao je briljantno, a hvatač Julio Jones ulovio nevjerojatna dodavanja i Falconsi su poveli 21-0.

Trener Patroitsa hrvatskih korijena Bill Belichick urlao je na klupi, legendarni Tom Brady u tim trenucima bio je jedini njegov igrač dostojan Super Bowla, i vidjelo se da Patriotsima silno nedostaje ozlijeđeni tight end, sjani Gronkowsky.

Atlanta je otišla na polvurijeme s 21-3 i sredinom treće četvrtine još jednim touchdownom pobjegla na, činilo se, nedostižnih 28-3. Nitko nikad u povijesti američkog nogometa nije to uspio nadoknaditi. A onda je krenuo nevjerojatan preokret...

Igrao se zadnji napad utakmice kada je Julian Edelman napravio nestvarno hvatanje. Tom Brady je odveo Patriotse do touchdowna preko 91 jarde, a Edelman je s obje ruke, u padu, uhvatio loptu dok su ga tri braniča Falconsa pokušala zaustaviti. Omaleni Edelman uspio je uhvatiti loptu, a da nije Atlanta bi osvojila naslov.

Brady je akciju završio još jednim uspješnim '2 point conversionom' i utakmica je prvi put u povijesti Super Bowla ušla u produžetak.

- Bilo je to jedno od najboljih hvatanja koje sam ikad vidio. Ne znam kako ju je uspio uhvatiti, a mislim da ne zna niti on - rekao je Tom Brady nakon utakmice, koji je ostvario rekordnih 466 jarda na utakmici.

- Znao sam da imam dobar grip. Bio sam prilično siguran da sam ju ulovio - rekao je junak Edelman nakon povijesnog hvatanja.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • Vulgaris_1 06.02.2017.

    Ma hrvat je on moj kurac...

  • jabbar 06.02.2017.

    Fantastično!Neopisivo!Povijest!

  • strmi007 06.02.2017.

    Napeto ko u tvornici tregera

Komentiraj...
Vidi sve komentare