To je to što me zanima!

Amerikanac koji je u Šibeniku plakao ima novi klub u Europi

Roderick Bobbitt je 2016. godine stigao u GKK Šibenik sa Sveučilišta Havaji, ali je odradio samo jedan trening. Ostatak vremena je proveo u suzama u hotelu. Klub mu je nakon par dana raskinuo ugovor
Vidi originalni članak

Teška nostalgija za domovinom. Bio je to razlog zbog kojeg je Amerikanac Roderick Bobbitt 2016. godine ekspresno pobjegao iz GKK Šibenika. Nakon povratka u SAD se odmarao od košarke, a sada je odlučio dati drugu priliku Europi.

Potpisao je za trećeligaša iz Španjolske, Zornotzu i u svojoj prvoj utakmici za novi klub u 20 minuta na parketu je zabio 15 poena.

Odradio jedan trening, a onda se zatvorio u hotel i plakao

Šibenik mu je bio prvi profesionalni klub u karijeri, a u Hrvatsku je stigao sa sveučilišta na Havajima. Po dolasku je izjavio:

- Havajske plaže teško je nadmašiti, ali tek ću upoznati šibenske, pa ćemo vidjeti koje su ljepše.

Međutim, nije ih uspio ni upoznati. Dolazak u Šibenik za njega je bio preveliki kulturološki šok, nedostajala mu je obitelj i odradio je samo jedan trening. Nakon toga se zatvorio u hotelsku sobi, stalno je bio na vezi s roditeljima i - plakao. Šibenik je vidio da nema smisla vršiti pritisak, dečko je bio u lošem psihičkom stanju i nakon samo par dana su mu odlučili raskinuti ugovor.

- Stvarno mu je teško, čak mi se i smilovao gledajući ga tako pokislog. To je mlad dečko, koji je prvi put ovako daleko od svog doma i to mu jako teško pada - pričao je tadašnji trener Šibenika Vladimir Anzulović.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Gerrard26 11.12.2018.

    onda bi trebalo njih milijune plakati zbog toga...

Komentiraj...
Vidi sve komentare