Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Amerikanac koji je u Šibeniku plakao ima novi klub u Europi

Roderick Bobbitt je 2016. godine stigao u GKK Šibenik sa Sveučilišta Havaji, ali je odradio samo jedan trening. Ostatak vremena je proveo u suzama u hotelu. Klub mu je nakon par dana raskinuo ugovor

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Reuters
1 komentara

Teška nostalgija za domovinom. Bio je to razlog zbog kojeg je Amerikanac Roderick Bobbitt 2016. godine ekspresno pobjegao iz GKK Šibenika. Nakon povratka u SAD se odmarao od košarke, a sada je odlučio dati drugu priliku Europi.

Potpisao je za trećeligaša iz Španjolske, Zornotzu i u svojoj prvoj utakmici za novi klub u 20 minuta na parketu je zabio 15 poena.

Odradio jedan trening, a onda se zatvorio u hotel i plakao

Šibenik mu je bio prvi profesionalni klub u karijeri, a u Hrvatsku je stigao sa sveučilišta na Havajima. Po dolasku je izjavio:

- Havajske plaže teško je nadmašiti, ali tek ću upoznati šibenske, pa ćemo vidjeti koje su ljepše.

Međutim, nije ih uspio ni upoznati. Dolazak u Šibenik za njega je bio preveliki kulturološki šok, nedostajala mu je obitelj i odradio je samo jedan trening. Nakon toga se zatvorio u hotelsku sobi, stalno je bio na vezi s roditeljima i - plakao. Šibenik je vidio da nema smisla vršiti pritisak, dečko je bio u lošem psihičkom stanju i nakon samo par dana su mu odlučili raskinuti ugovor.

- Stvarno mu je teško, čak mi se i smilovao gledajući ga tako pokislog. To je mlad dečko, koji je prvi put ovako daleko od svog doma i to mu jako teško pada - pričao je tadašnji trener Šibenika Vladimir Anzulović.

Naši partneri pišu
Message