To je to što me zanima!

Ampem i Frigan sudjelovali kod 67 posto golova Rijeke, a skaut Leicestera pričao s Miškovićem

Ampem i Frigan su u HNL-u zabili ili asistirali za 28 od 42 riječka pogotka. Oni su 67% riječkog napada! Prince je postigao pet pogodaka, a namjestio šest. Istri je zabio u 97' za veliki europski bod
Vidi originalni članak

Riječko 'krilo', ganski 'plemić' Prince Obeng Ampem (25), ove je sezone namjestio šest, a zabio pet golova. Najbolji asistent i drugi strijelac momčadi, odmah iza Matije Frigana koji je: naj-golgeter HNL-a u 2023.

Ubojit duet, najproduktivnija riječka kombinacija. Zajedno su ove sezone u ligi što zabili, što namjestili - 28 od 42 riječka pogotka. Prince i Frigan su 67% riječkog napada!

POGLEDAJTE VIDEO: Prince Obeng Ampem

U subotu su protiv Istre 1961, pred 6.700 gledatelja u čudesno divnoj atmosferi Rujevice, trpali i jedan i drugi. Frigan iz penala koji je izborio Obregon, a Prince na asistenciju Emmanuela Bande (*taj mora biti u startnih 11) u - sedmoj minuti sudačke nadoknade.

Za remi 2-2, za europski vrijedan bod. Rijeka je, naravno, htjela pobjedu no ni izbliza nije bila na željenoj razini. Sam šef Sergej Jakirović je igru svoje momčadi u prvom poluvremenu opisao kao 'mlitavu'. Istra je od 37. imala igrača manje, a 'bijeli' su svejedno jedva iščupali remi.

Ali... 'Profina' je Rijeka: momčad puna karaktera i zajedništva. Nije se pobijedilo, a nakon utakmice se slavilo k'o da je (jako dobra!) Garcijina Istra ispraćena s pet komada. Jer u izravnim duelima i bod je zlatan.

- Kao momčad smo jako dobro reagirali na taj šok da s igračem više primimo gol početkom drugog poluvremena i imamo dva gola zaostatka. Nije se nimalo lako vratiti nakon 0-2 ni s igračem više, ali mi smo u ovoj fantastičnoj atmosferi to uspjeli i mislim da smo to učinili 100% zasluženo. Htjeli smo pobjedu, normalno, ali i osvojeni bod je jako vrijedan u lovu na Europu - pričao je Prince Obeng Ampem nakon Derbija della Učka.

Kakav je to osjećaj, zabiti u 97. minuti ispod Armadine tribine?

- Znam da Armada slavi svoj rođendan, stvarno sam želio postići zgoditak, tako da ga posvećujem njima. A osjećaj je bio nevjerojatan, pogotovo pred našim fenomenalnim navijačima.

Već tjednima svaka vam je utakmica zapravo po jedno finale u utrci za europski plasman. A protivnici... Sve teži i teži. Sljedeći ispit: nedjelja, 17:00 i na noge Varaždinu.

- Jako težak protivnik, svjesni smo toga. Ali svi znaju još nešto: 1) mi smo Rijeka, 2) Rijeka ide na pobjedu, 3) ovog proljeća ne idemo prema dolje nego Rijeka samo raste i ide prema gore! Nemojte me krivo shvatiti, Varaždin je jak i sigurno će biti interesantna utakmica, ali mi tamo idemo po pobjedu - rekao je riječki junak.

Ugovor mu ističe u ljeto 2024. Znači, ovog će ljeta ili produžiti ugovor ili s 25 godina krenuti prema daleko bogatijim destinacijama. Sportski direktor Darko Raić-Sudar ni ne krije kako je, posve razumljivo, interes za Princea velik.

Jakirović ga je s lijeve preselio na desnu stranu napada ('Nema šut kojim bi konkretizirao te svoje driblinge i bjegove po lijevoj strani pa finalizirao svojom jačom, desnom nogom') i to se pokazalo kao - pun pogodak.

KOMENTAR Istra Gonzala Garcije je prava momčad, ali luda Profina Rijeka hoće Europu pa makar na mišiće

Jer Prince Obeng Ampem i zabija i asistira. I rinta u obrani. Sprinta tom desnom stranom od jutra do sutra. On, Frigan i Labrović. Jedan-dvojica iz tog terceta mogli bi na ljetnom mercatu Rijeci donijeti pravo malo bogatstvo.

U subotu su na Rujevicu svoje emisare poslali Leicester, Verona, Parma, Kansas City (stari Friganov USA prijatelj)... Nakon utakmice predstavnik Leicestera se malo i zadržao u ugodnoj ćakuli s predsjednikom Damirom Miškovićem.

NEDILJKO LABROVIĆ ZA 24SATA Kapetan Rijeke: Slušam heavy metal, uživam u pub kvizovima gdje su muzika i film moje teme

Inače, baš su engleske 'Lisice' klub rekorder što se izlaznih transfera iz Rijeke tiče. Najbolji riječki igrač prošlog desetljeća, sjajni 'vatreni' napadač Andrej Kramarić, u siječnju 2015. je s Rujevice u Leicester otišao za - 12 milijuna eura.

Još Varaždin, Dinamo i Osijek i - Rijeka koja se jesenas borila za opstanak slavit će plasman u Europu.

Jakirović i Mišković napravili su čudesno dobar posao, a na terenu 67% posla obavili su Frigan i... Prince Obeng Ampem. Dečko iz Gane koji vrijedi milijune.

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 07.05.2023.

    Jeste primijetili koliko se tu po portalu svim člancima veliča Rijeka od početka drugog dijela sezone? Pitam se zašto je to tako..

  • pomocni tockovi 07.05.2023.

    Gzira Utd

  • PlaviKAJ 07.05.2023.

    Matija dobrodošao u Dinamo 💙💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare