Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ampem i Frigan sudjelovali kod 67 posto golova Rijeke, a skaut Leicestera pričao s Miškovićem

Ampem i Frigan sudjelovali kod 67 posto golova Rijeke, a skaut Leicestera pričao s Miškovićem
4

Ampem i Frigan su u HNL-u zabili ili asistirali za 28 od 42 riječka pogotka. Oni su 67% riječkog napada! Prince je postigao pet pogodaka, a namjestio šest. Istri je zabio u 97' za veliki europski bod

VIDEO

Riječko 'krilo', ganski 'plemić' Prince Obeng Ampem (25), ove je sezone namjestio šest, a zabio pet golova. Najbolji asistent i drugi strijelac momčadi, odmah iza Matije Frigana koji je: naj-golgeter HNL-a u 2023.

Ubojit duet, najproduktivnija riječka kombinacija. Zajedno su ove sezone u ligi što zabili, što namjestili - 28 od 42 riječka pogotka. Prince i Frigan su 67% riječkog napada!

POGLEDAJTE VIDEO: Prince Obeng Ampem

U subotu su protiv Istre 1961, pred 6.700 gledatelja u čudesno divnoj atmosferi Rujevice, trpali i jedan i drugi. Frigan iz penala koji je izborio Obregon, a Prince na asistenciju Emmanuela Bande (*taj mora biti u startnih 11) u - sedmoj minuti sudačke nadoknade.

Za remi 2-2, za europski vrijedan bod. Rijeka je, naravno, htjela pobjedu no ni izbliza nije bila na željenoj razini. Sam šef Sergej Jakirović je igru svoje momčadi u prvom poluvremenu opisao kao 'mlitavu'. Istra je od 37. imala igrača manje, a 'bijeli' su svejedno jedva iščupali remi.

Rijeka: 24. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Istra 1961

Ali... 'Profina' je Rijeka: momčad puna karaktera i zajedništva. Nije se pobijedilo, a nakon utakmice se slavilo k'o da je (jako dobra!) Garcijina Istra ispraćena s pet komada. Jer u izravnim duelima i bod je zlatan.

- Kao momčad smo jako dobro reagirali na taj šok da s igračem više primimo gol početkom drugog poluvremena i imamo dva gola zaostatka. Nije se nimalo lako vratiti nakon 0-2 ni s igračem više, ali mi smo u ovoj fantastičnoj atmosferi to uspjeli i mislim da smo to učinili 100% zasluženo. Htjeli smo pobjedu, normalno, ali i osvojeni bod je jako vrijedan u lovu na Europu - pričao je Prince Obeng Ampem nakon Derbija della Učka.

Kakav je to osjećaj, zabiti u 97. minuti ispod Armadine tribine?

- Znam da Armada slavi svoj rođendan, stvarno sam želio postići zgoditak, tako da ga posvećujem njima. A osjećaj je bio nevjerojatan, pogotovo pred našim fenomenalnim navijačima.

Već tjednima svaka vam je utakmica zapravo po jedno finale u utrci za europski plasman. A protivnici... Sve teži i teži. Sljedeći ispit: nedjelja, 17:00 i na noge Varaždinu.

- Jako težak protivnik, svjesni smo toga. Ali svi znaju još nešto: 1) mi smo Rijeka, 2) Rijeka ide na pobjedu, 3) ovog proljeća ne idemo prema dolje nego Rijeka samo raste i ide prema gore! Nemojte me krivo shvatiti, Varaždin je jak i sigurno će biti interesantna utakmica, ali mi tamo idemo po pobjedu - rekao je riječki junak.

Rijeka: 24. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Istra 1961

Ugovor mu ističe u ljeto 2024. Znači, ovog će ljeta ili produžiti ugovor ili s 25 godina krenuti prema daleko bogatijim destinacijama. Sportski direktor Darko Raić-Sudar ni ne krije kako je, posve razumljivo, interes za Princea velik.

Jakirović ga je s lijeve preselio na desnu stranu napada ('Nema šut kojim bi konkretizirao te svoje driblinge i bjegove po lijevoj strani pa finalizirao svojom jačom, desnom nogom') i to se pokazalo kao - pun pogodak.

Istra Gonzala Garcije je prava momčad, ali luda Profina Rijeka hoće Europu pa makar na mišiće
Istra Gonzala Garcije je prava momčad, ali luda Profina Rijeka hoće Europu pa makar na mišiće

Jer Prince Obeng Ampem i zabija i asistira. I rinta u obrani. Sprinta tom desnom stranom od jutra do sutra. On, Frigan i Labrović. Jedan-dvojica iz tog terceta mogli bi na ljetnom mercatu Rijeci donijeti pravo malo bogatstvo.

U subotu su na Rujevicu svoje emisare poslali Leicester, Verona, Parma, Kansas City (stari Friganov USA prijatelj)... Nakon utakmice predstavnik Leicestera se malo i zadržao u ugodnoj ćakuli s predsjednikom Damirom Miškovićem.

Kapetan Rijeke: Slušam heavy metal, uživam u pub kvizovima gdje su muzika i film moje teme
Kapetan Rijeke: Slušam heavy metal, uživam u pub kvizovima gdje su muzika i film moje teme

Inače, baš su engleske 'Lisice' klub rekorder što se izlaznih transfera iz Rijeke tiče. Najbolji riječki igrač prošlog desetljeća, sjajni 'vatreni' napadač Andrej Kramarić, u siječnju 2015. je s Rujevice u Leicester otišao za - 12 milijuna eura.

Još Varaždin, Dinamo i Osijek i - Rijeka koja se jesenas borila za opstanak slavit će plasman u Europu.

Jakirović i Mišković napravili su čudesno dobar posao, a na terenu 67% posla obavili su Frigan i... Prince Obeng Ampem. Dečko iz Gane koji vrijedi milijune.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu, rekao je hrvatski reprezentativac
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"