To je to što me zanima!

Ana Jelušić: Na Sljemenu sam uvijek puno jača!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatske skijašice odbrojavaju sate do Snježne kraljice. Ana Jelušić vidi se među favoritkinjama, a Nika Fleiss je već zaboravila pad u Semmeringu
Vidi originalni članak

Mene! Mene!, uzviknula je Nika Fleiss nakon što su Anu Jelušić priupitali koga vidi kao najveću konkurenticu i favoritkinju u jubilarnom petom izdanju Snježne kraljice.
- Uz Niku i naše cure, naravno, najveće izglede dajem Riesch, Vonn, Hosp, Poutianen... Ma sve cure iz top 15 mogu se smatrati favoritkinjama, pa tako i ja. Osobito na Sljemenu, jer domaći teren svakoj skijašici daje deset posto više snage. Ni sama ne znam odakle ih izvučem - odgovorila je najveća hrvatska nada u ovogodišnjem ženskom slalomu.
Bilo je veselo na konferenciji za novinare nakon službenog treninga slalomašica, a u jednom trenutku Ana je ugrabila mikrofon i kratko odradila novinarski posao postavivši pitanje kolegici Matei Ferk:
- Reci nam Matea, kako zdravlje, kako koljeno i jesi li spremna za sljemensku utrku?
- Za Sljeme sam uvijek spremna, a koljeno je tak, tak - nasmiješeno je svojoj sugrađanki odgovorila mlada Riječanka.
Dobre volje bila je i Nika Fleiss. Iako malčice iscrpljena zbog ozljede zdjelice.
- Bolje sam sa zdravljem. Funkcioniram. Rade na meni - izjavila je Fleiss, koja se više ne zamara padom u Semmeringu:
- Nema nikakve treme uoči nastupa. Želim si Semmering i na Sljemenu, ali ne s onakvom drugom vožnjom. Ma samo gas, gas!
Ana Jelušić prije dvije godine je odrađivala poseban ritual uoči svake utrke.
- Uz još nekoliko drugih stvari, imala sam običaj dan prije utrke otići u kino. Sad su nas zatrpali s obvezama, pa je kino otpalo. Ovaj put sam se našla s Finkinjama u gradu. Pokazala sam im Zagreb i otišle smo u šoping - otkrila je naša najbolja skijašica.
Stazu je tijekom treninga isprobala i lanjska pobjednica Tanja Poutianen. Niz Crveni spust se u subotu ujutro sjurila točno tri puta.
- Staza je, kao svake godine u Zagrebu, vrlo hladna i to mi se jako sviđa - rekla je Finkinja.
Na Sljemenu je slavila već dva puta.
- Nigdje još nisam pobijedila tri puta i bilo bi jako lijepo da mi to uspije upravo na Sljemenu. Vidjet ćemo - dodala je Poutianen.
Vodeća slalomašica Svjetskog kupa Maria Riesch zasad nije bila uspješna u Zagrebu:
- Jako mi se sviđa na Sljemenu. Bila sam tu samo dva puta i, nažalost, loše sam skijala. Lani sam zeznula u drugoj, a preklani već u prvoj vožnji. Sad se nadam trećoj sreći.

JANICA NA SLJEMENU, ALI BEZ SLIKANJA I KOMENTARA
Neposredno po završetku konferencije za novinare u hotel Tomislavov dom pristigla je i Janica Kostelić. Najtrofejnija hrvatska skijašica samo se na brzinu prijavila na recepciji i potom odjurila u sobu, uz jednu poruku:
- Ma nemojte me slikati. (jk)

JELUŠIĆ: JOŠ JE MEKANO I GRBAVO, ALI BIT ĆE DOBRO
Uvjeti još nisu idealni, ali znam da puno ljudi radi na stazi i vjerujem da će do početka utrke sve biti očišćeno - rekla je Ana Jelušić.
- Početnih 15-ak vrata snijeg je još uvijek previše mekan i staza je grbava, ali bit će to dobro do starta utrke - dodala je Jelušić. (jk)

Idi na 24sata

Komentari 1

  • valdop 03.01.2009.

    ano, sretno pokaži što znaš..

Komentiraj...
Vidi sve komentare