To je to što me zanima!

ANKETA Je li trebao biti penal za Hrvatsku? VAR se nije oglasio

Bruno Petković pao je u duelu sa Shogom Taniguchijem, istim igračem koji je izbjegao zaleđe kod vodećeg gola Japana, ali američko-marokanski sudac nije htio ni čuti za penal
Vidi originalni članak

Osim gola Japana, koji je priznat nakon što je stopalo Dejana Lovrena bilo ispred protivničkog stopera Taniguchija, hrvatski su se reprezentativci žalili i na situaciju iz 52. minute u kojoj je Bruno Petković pao u šesnaestercu kod vodstva 1-0 za Japan.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalićevi rituali

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Napadač "vatrenih" bio je u duelu baš s Taniguchijem, činilo se kako ga je japanski stoper povukao za dres i to je gestikulirao prema glavnom sucu Ismailu Elfathu, ali on je odmah odmahnuo rukom i pokazao penala nema.

Unatoč prosvjedima hrvatskih igrača, VAR soba u kojoj su  Kolumbijac Nicolás Gallo, Čileanac Julio Bascuñán i Argentinac Ezequiel Brailovsky nije se oglasila i pozvala američko-marokanskog suca da pregleda taj dvoboj na monitoru.

- Ako pažljivo gledate, vidjet ćete da je bilo elemenata. Petković se sjajno postavio, ruka protivnika bila je na prsima, da je nije, on bi ušao u mogućnost skoka s golmanom. U redu, on je napadač, možda je krenuo u bacanje, ali ta ruka ga je zaustavila u borbi za loptu. Imao je pravo tražiti penal, a tim više što je sudio Amerikanac koji je sudio penal na Ronaldu i faul u napadu dok je zabio gol. Ako gledate taj kriterij, mogao ga je dosuditi i ovdje - rekao je sudački ekspert HTV-a Marijo Strahonja.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Antitovar* *_675 05.12.2022.

    Ovo bi levaji sudili

  • kajzanavek 05.12.2022.

    Penal čisti, jer osim povlačenje bil je i kontakt s nogom.

  • rampag 05.12.2022.

    Sve pohvale Za vatrene

Komentiraj...
Vidi sve komentare