To je to što me zanima!

ANKETA Jeste li za Ligu nacija?

Ako gledamo isključivo Hrvatski nogometni savez, Liga nacija je fantastična! Umjesto plaćanja i organiziranja prijateljskih utakmica te troškove snosi Uefa, a i od samog natjecanja se može nešto zaraditi
Vidi originalni članak

Hrvatska je u petak u Danskoj došla do prve pobjede u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, toliko kritiziranom natjecanju. Za neke je Liga nacija totalno nepotrebna i besmislena, dok neki smatraju kako donosi velike prednosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Veliki broj igrača poput Kevina De Bruynea kritizirali su ovo natjecanje, a i sam izbornik Hrvatske Zlatko Dalić nije njezin pobornik.

-  Rekao sam i prije da se ne ponavljam da mi Liga nacija ne leži i ujutro bih je otkazao, ali što je, tu je. Nije korektno i humano da se igraju četiri utakmice u deset dana, da ovoliko putujemo i da dečki nemaju odmora - kazao je izbornik.

I taj prenatrpani raspored je najveći razlog zbog čega svi kritiziraju Ligu nacija. Nakon duge i naporne sezone u kojoj su neki igrači odigrali i preko 60 utakmica, po lipanjskoj vrućini i sparini, kada su već mislima na plaži, moraju odigrati četiri utakmice u samo 11 dana. I to utakmice koje ne donose baš nikakav naboj. Riječ je o ogromnim naporima za ionako izraubane igrače, a kada igrate u ovako ludom ritmu, vjerojatnost za ozljedu je još veća. I nije tu riječ samo o fizičkim posljedicama...

Ipak, pobornici Lige nacija smatraju kako je ovo natjecanje pun pogodak. Garantira jake utakmice protiv najboljih svjetskih reprezentacija, navijači mogu uživati u majstorijama najboljih europskih igrača, a ako gledamo isključivo HNS, Liga nacija je fantastična!

Umjesto plaćanja i organiziranja prijateljskih utakmica te troškove snosi Uefa, a i od samog natjecanja se može nešto zaraditi. Tako je u blagajnu HNS-a za nastup Vatrenih u trećem izdanju Lige nacija već kapnulo 2,25 milijuna eura, a prođu li skupinu kapnuti će još najmanje toliko. Pobjednik natjecanja ukupno će zaraditi 14 milijuna eura.

Iznijeli smo nekoliko crtica, ali prvenstveno nas zanima vaše mišljenje. Što vi mislite o Ligi nacija, jeste li za ovo natjecanje ili je riječ o potpunom promašaju?

Glasajte u anketi 24sata:

Idi na 24sata

Komentari 76

  • noobcamper 12.06.2022.

    Umanjite profit na ligama od 20 klubova di zadnja 2-3 nemaju veze s vezom. Eto vam 4-5 slobodnih termina. Dosta mi je tih korporacija zvanih klubovi.

  • 12.06.2022.

    Liga nacija je definitivno dobitak za sve. I reprezentacije i saveze i gledatelje. Umjesto da se igraju prijateljske potpuno beznačajne trening utakmice protiv slabih igraju se natjecateljske utalmice s ekipama svojeg ranga i onima iznad. Umjesto da si stvaramo lažnu sliku o nekoj kvaliteti jer sve pobjeđujemo, spuštamo se na zemlju i vidimo gdje stvarno spadamo. Umjesto da trošimo na organizaciju prijateljskih utakmica i često slabašne protivnike zarađuje se od UEFE koja pokriva troškove, a kroz nagrade se čak može i zaraditi. Pričati o prevelikom broju utakmica je ipak samo izgovor za eventualne neuspjehe, onih koji kroz ovo natjecanje shvate da baš i nisu tako dobri kako se prikazuju. A umor i napor , pa za sve su približno isti. Ipak govorimo o izuzetno plaćenim profesionalcima koji moraju biti spremni za igranje jednom do dva puta tjedno. 

  • Svinjoslav 12.06.2022.

    Nisam za nikakvo nabijanje lopte. A ofce neka gledaju a drugi dan kukaju kako smo pokradeni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare