To je to što me zanima!

Ante Rukavina: Ostavio sam fakultet zbog 2. lige

Profesori su mi se smijali nakon što sam rekao da odlazim zbog igranja u Šibeniku. Otišao sam misleći: 'vidjet ćete vi jednog dana', kaže Ruki
Vidi originalni članak

Krešimirov grad dao je Dinamu Dražu Jerkovića, napadača koji je za “modre” zabio više od 300 golova. Dao je Krasnodara Roru, koji je u Maksimir donio Kup velesajamskih gradova. A da nije još jednog Šibenčanina, Ante Rukavine, teško bi Dinamo ove godine vidio Europsku ligu.
- A dobro, nije to baš moja zasluga - sramežljivo je počeo Ante, strijelac dva gola u Györu.
Nogomet je počeo igrati s osam godina, na Šubićevcu. Iako su njegovi vršnjaci išli na plivanje i košarku, Ante je prišao ocu i rekao: “Tata, ja bih trenirao nogomet”. Otac Zlatko ga je pogledao i odgovorio: “Ok, idemo sutra”.
Po zanimanju je računalni tehničar za strojarstvo, a mama ga je “gurala” na fakultet.
- Upisao sam informatički, no prekinuo sam. Došao sam profesorima i rekao: ‘Gledajte, ja bih se ispisao, igrat ću nogomet’. Ništa im nije bilo jasno. Jedan me pitao: ‘A gdje igraš?’. Rekao sam: ‘U Šibeniku, druga hrvatska liga’. Samo su se smijali. Otišao sam misleći: ‘vidjet ćete jednog dana’ - prisjeća se Ante.
Nema puno slobodnog vremena, a ono malo što ima provede igrajući šah.
- Počeo sam igrati dok sam bio u Ateni, preko Skypea s prijateljem. Malo-pomalo počeo sam se sve više interesirati. Jako zanimljiva igra, odlična je za razvijanje mozga. Evo, upravo čitam ‘Dramu u Podmoskovlju’, knjigu o meču Anatolija Karpova i Garija Kasparova - kaže Ante.
Iako je u rodnom gradu živio u ulici u kojoj je košarku počeo igrati Dražen Petrović, obruči ga nikad nisu zanimali.
- Ma, neee... Cijenim Dražena, ali u njegovo vrijeme bio sam premlad. Čak ga se ni ne sjećam najbolje. Nogomet je oduvijek bio moj prvi i jedini izbor - kaže Ante.
O dolasku u Dinamo savjetovao se s ocem Zlatkom i majkom Ilijanom.
- Zajedno smo odlučili kako je najbolje da prihvatim Dinamovu ponudu. Iako, ne znam kakav će mi biti doček. Od dolaska u Maksimir, u srpnju, nisam još bio u Dalmaciji. Tata bi htio doći na Poljud, no ne znam baš... Kritizira, možda je bolje da ostane doma - kroz smijeh je završio Ante, Šibenčanin kojeg Zagreb obožava. Baš kao što je nekad obožavao Krasnodara Roru i Dražana Jerkovića.

DO DOLASKA U HAJDUK ANTE VOZIO PEGLICU

Kupivši novi auto, BMW, ‘peglica’ je završila negdje na parkiralištu. Nakon godinu dana zatekao sam je na istome mjestu i darovao je Schildenfeldu za vjenčanje. Zapravo, u njoj sam ga odvezao pred šibensku gradsku vijećnicu, u kojoj se vjenčao. Gdje je sad ta ‘peglica’, zaista nemam pojma - rekao je Ante.

SAD JE DINAMO MOJ KLUB

Jedva čekam početak derbija. Iskreno, ne razmišljam previše o atmosferi, znam da će biti gadna. Spreman sam na sve moguće scenarije na Poljudu, kaže Rukavina, koji je u Hajduku bio godinu i pol. Hoće li slaviti gol?
- Nisam o tome razmišljao. Moj klub je Dinamo i sve ću učiniti da pobijedimo u derbiju.

MA TREBAO SAM I PRIJE U DINAMO

Ante je u Dinamo trebao doći prije dvije godine, no odabrao je Panathinaikos. U Zagreb je stigao prije mjesec dana iako je govorio da ne želi.
- Ma ja sam na poziv Dinama odgovorio ‘ne’, a to na grčkom jeziku znači ‘da’ - šali se Rukavina.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • mrki100 10.09.2010.

    Propalica

  • strikan1 10.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • SmackThat 10.09.2010.

    Proda si se mamiću ante, pusti priče o peglici

Komentiraj...
Vidi sve komentare