To je to što me zanima!

Ante Tomić: Moj će talent u Barci napokon doći do izražaja

'Moj je motiv ogroman, a pogotovo sada, makar će mi na početku biti čudno igrati protiv dojučerašnjih suigrača. Najveća mi je želja osvojiti naslov španjolskog prvaka'
Vidi originalni članak

Španjolski košarkaški prvak, Regal Barcelona, u četvrtak je u klupskim prostorijama predstavio svoje najviše ovoljetno pojačanje, hrvatskoga 25-godišnjeg centra Antu Tomića...

Nakon što mu, nakon dvoipogodišnje suradnje, madridski Real nije želio produljiti suradnju, otpustivši ga po svršetku sezone, Tomić je desetak dana potom potpisao trogodišnji ugovor s Realovim najljućim rivalom.

- Mislim da će mom stilu košarke sustav Barcelonine igre odgovarati više no što je Realov. Trener Xavi Pascual daleko se više u napadu oslanja na unutarnju igru. Baš je stoga Barcelona Realu tijekom posljednjih godina napravila veliku štetu. Prošle sezone u Realu smo igrali praktički bez spuštanja lopte centrima, što je sasvim drukčiji stil košarke. Ovaj će mi više odgovarati. Vjerujem da ću kroz njega dokazati svoj talent. Bilo je tako i dok je trener u Realu bio Ettore Messina. Igrali smo sasvim drukčije nego pod Pablom Lasom, koji je donio nešto svoje – rekao je 217 centimetara visoki Dubrovčanin.

Također je rezolutan dokazati da mu ne nedostaje natjecateljskog duha, što su mu u Madridu najviše spočitavali.

- Ovdje ću dokazati da to nije istina. Moj je motiv ogroman, a pogotovo će to biti sada, makar će mi na početku biti čudno igrati protiv dojučerašnjih suigrača. Moja je najveća želja osvojiti naslov španjolskog prvaka. Prošle sam sezone bio blizu s Realom, no Barça se opet pokazala jačom.

Izabrao je za novu sezonu dres s brojem 44.

- Oduvijek sam nosio broj 4. To je moj sretan broj. Ovdje je, međutim, bio zauzet, pa sam uzeo dvostruku četvorku.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • glas-razuma 12.11.2012.

    haha, sjećam se dana kad je 4 bio i moj sretan broj.. a i dana kad su se neki nabrijavali protiv Barce posebno... a danas tamo igraju! DOŠLA MACA NA VRATANCA, ŠTO BI SE REKLO! Neka tebe tamo, 4, dobar si ti u svojoj srži postojanja...možda! :-)

  • tulemule 18.08.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • daljinac 17.08.2012.

    neka ide kud hoće samo da igra i kali se i tako doprinese našoj košarci !! ima ga u barceloni tko i naučiti za razliku od naših "stručnjaka" !

Komentiraj...
Vidi sve komentare