To je to što me zanima!

Anthony Hamilton: Umalo smo odustali zbog rasizma

Otac novog svjetskog prvaka u Formuli 1 prisjetio se neugodnih trenutaka u sinovoj karijeri. Posebno ga je zasmetao rasizam na stazi u Barceloni
Vidi originalni članak

Još i danas se začudim kad vidim što je Lewis sve napravio u mladoj karijeri, izjavio je Anthony Hamilton. Otac novoga svjetskog prvaka Formule 1 ovih dana sija od sreće, no u razgovoru za engleski list Daily Express nakratko se prisjetio i ne tako sretnih vremena sinove karijere. Tako su Lewisa Hamiltona tijekom testiranja bolida u Barceloni rasistički vrijeđali Španjolci, koji su mu zamjerali sukob s Fernandom Alonsom.
- U jednom trenutku, točnije zbog rasističkih uvreda u Barceloni, sam počeo misliti da Formula 1 nije svijet za moju obitelj. Nikad to do sada nisam rekao Lewisu, ali čak sam mu htio predložiti da razmisli od prekidu karijere. Mi smo poštena obitelj i kao otac sam morao nekako zaštititi sina - otkrio je Anthony Hamilton.
I ovog vikenda, dok se pripremao za veliki dvoboj s Felipeom Massom u zemlji sambe i nogometa, Lewis Hamilton doživio je nekoliko neugodnosti. Neposredno uoči početka utrke jedan televizijski voditelj na njega je bacio crnu plišanu mačku, što je u Brazilu predznak velike nesreće. Sličan “dar” u hotelu je dobio i Lewisov mlađi brat Nicolas.
- Nisam sretan kada se ljudi tako ponašaju prema Lewisu jer svi smo mi najosjetljiviji na naše najbliže. Ne mogu jednostavno vjerovati da su bacili crnu mačku na mog sina. To je nedopustivo - dodao je Hamilton.
Šef McLarena Ron Dennis ne misli da bi se Lewis Hamilton trebao zamarati takvim stvarima:
- Uvijek će biti uspješan u životu, na stazi i izvan staze. Lewis je prekrasan čovjek i visoko iznad takvih podmuklih podmetanja.

TULUMARILI U 'MUZEJU'
Nakon završetka VN-a Brazila Hamilton je obitelj i prijatelje počastio večerom. Veselo društvo zatim se preselilo u popularnu diskoteku u Sao Paulu “Muzej”, gdje su im se pridružili ostali članovi McLarena, a Lewis se okušao i kao DJ.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • god of war 05.11.2008.

    i obama je pobjedio....

  • vn37 04.11.2008.

    Sad kad mu netko prigovori da nije zaslužio naslov i da ga je dobio na poklon, opet će vikati \"Rasizam\". Naslov nije zaslužio i navođenje njegovog imena uz velikane Formule 1 je uvreda za sve prave prvake.

  • brko1 04.11.2008.

    Još samo da Obama pobijedi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare