To je to što me zanima!

Anti Šapini 5.5 godina zatvora zbog namještanja utakmica...

SUDAC BLAGONAKLON Ante Šapina priznao je krivicu, sudjelovao s istražiteljima i zato je sudac odredio blažu kaznu. Drugooptuženi Cvrtak dobio je identičnu kaznu
Vidi originalni članak

Berlinski Hrvat, 35-godišnji Ante Šapina priznao je krivicu, surađivao s istražiteljima i zato je sud bio blagonaklon. Šapinu je Okružni sud u Berlinu optužio na pet i pol godina zatvora zbog namještanja utakmica iako je tužiteljstvo za njega tražilo sedam godina zatvora. 

Drugooptuženi u procesu, Mario Cvrtak dobio je jednaku kaznu kao i Ante Šapina. Obojica okrivljenika priznala su da su potkupljivala suce, igrače i ostale nogometne dužnosnike. Namještali su utakmice diljem svijeta uključujući i one Lige prvaka te Svjetskog nogometnog prvenstva. Mjesečno su ulagali oko milijun eura u podmićivanje.

Šapina je od namještanja preko kladionica ostvario dobit od čak 2.3 milijuna eura, a kao problem i dalje ostaje njegova imovina koju njemački organi kaznenog progona još uvijek nisu uspjeli zaplijeniti. Na Otoku Man u Velikoj Britaniji i dalje u jednoj banci leži 1.2 milijuna eura Šapinina novca.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • DeDa_5 19.05.2011.

    ja sad nekužim kako to ide, znači on je 5,5 godina u zatvoru i šta kad se vrati oče njemu ostati njegovi milijuni ili su mu ih oduzeli?

  • hrabro srce_1 19.05.2011.

    hrvatska sramota.

  • jazo007 19.05.2011.

    Berlinski Hrvat,hahahaha, svasta kakva je to nacija

Komentiraj...
Vidi sve komentare