To je to što me zanima!

Antoniji Balek nova zlatna medalja i još jedan rekord

Moja radost nakon druge zlatne medalje i drugog svjetskog rekorda je ogromna, rekla je paraolimpijka Antonia Balek nakon zlata i rekorda
Vidi originalni članak

Nakon što je deklasirala konkurenciju u bacanju koplja osvojivši zlatnu medalju s novim svjetskim rekordom Kaštelanka Antonia Balek isto je učinila i u bacanju kugle. Na jednako impresivan način stigla je do svoje druge zlatne medalje u Pekingu prometnuvši se u najuspješniju hrvatsku paraolimpijsku od proglašenja neovisnosti. To je ujedno i treća hrvatska zlatna medalja na 13. paraolimpijskim igrama. Seriju je otvorio Darko Kralj u bacanju kugle također sa svjetskim rekordom, dok je sjajne trenutke hrvatske atletike upotpunio i 18-godišnji Branimir Budetić u bacanju koplja. Zanimljivo, sa čak tri zlatne medalje i jednim srebrom Hrvatska se nalazi na visokom 11. mjestu osvajača medalja u atletici na POI u Pekingu.
- Moja radost nakon drugog zlata i drugog svjetskog rekroda je ogromna. Nije bilo previše vremena za slavlje nakon zlata u koplju. Trebalo se osvijestiti i koncentrirati - kazala je vidno umorna, ali presretna 40-godišnjakinja iz Kaštel Sućurca.
Scenarij Antonijine pobjede bio je jednak kao i na koplju. Već u svom prvom pokušaju je postavila novi svjetski rekord bacivši kuglu 5.69 metara što joj je donijelo 1240 bodova. Za ostale natjecateljice u tom trenutku je priča o borbi za zlato završila. Jedina dvojba je bila tko će uzeti srebro, a tko broncu. Koliko je bila dominantna potvrđuje i to da u finalnoj seriji uopće nije niti bacala. Drugo mjesto je osvojia Njemica Birgit Pohl sa 1122 bodova, dok je treća bila Grkinja Maria Stamatoula sa 1.109 bodova.
- U svom prvom pokušaju sam željela pokazati konkurenciji što ih čeka. Ključna je bila moja odlučnost da krenem najbolje i da im dokažem da nemaju što tražiti," dodala je bivša taekwondašica iza koje su dvije teške prometne nesreće i tri godine kome nakon kojih je ostala privezana u kolica s dijagnozom tetraplegija. No, izvukla ju je volja za životom i silni rad. Svakoga dana trenira po nekoliko sati i u Pekingu joj se sve vratilo.
- U najtežim trenucima nakon nesreće nisam mogla niti pomišljati da ću jednog dana biti ovdje, s dvije zlatne medalje oko vrata - dodala je.
Koliko je dominala u Pekingu najbolje se vidi po rezultatima, u koplju je svjetski rekord popravila za 3.40 metara, dok je u kugli bacila metar dalje od svjetskog rekorda.
- To je ogromna stvar u bacačkim disciplinama i zbog toga sam još ponosnija," kazala je Antonia dodavši kako je ovi rezultati neće uspavati.
- Kada se vratim u Hrvatsku ponašati ću se kao da se ništa nije dogodilo, ponovo krećem s treninzima kao da sam na dnu ljestvice. Ovo nije kraj i neću se zadovoljiti ovim dužinama i rezultatima - poručila je dvostruka paraolimpijska pobjednica.
Smiješak nije silazio niti sa usta njezina trenera Ivice Jakeljića.
- Brzo smo se navikli na zlatne medalje. Ovoga puta je bilo lakše doći na proglašenje i slušati himnu - kazao je 39-godišnji Stobrečanin, te dodao: Antonia radi nevjerojatno mnogo, spava svega četiri-pet sati dnevno što je i moj najveći problem. Obično sportaši nakon jutarnjeg treninga vole malo odmarati, no ona ima potrebu za aktivnošću.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Vittela 15.09.2008.

    Bravo!!

  • bez_nadimka 15.09.2008.

    2 mulca napišu grafit to je udarna vijest a cura koja osvoji dvi zlatne medalje na olimpijskim igrama je nebitna,pa triba biti preko cjele stranice

  • pajperic 15.09.2008.

    Za ovakvu djevujku treba dignuti spomenik nakon svega što je prošla u životu !!!!!!!!!!!! A na žalost odjedno je svi znaju u k.sućurcu da ona živi u njihovoj ulici i gradu,a gdje ste bili prije kada joj je trebalo !!!!!!!! ANTONIA TI SI NAŠA PONOS I SLAVA

Komentiraj...
Vidi sve komentare