To je to što me zanima!

Argentina u Kataru u ljubičastim dresovima: Poruka je posebna

Novi gostujući dres nacionalne momčadi prenosi snažnu poruku rodne ravnopravnosti, usklađenu s vrijednostima različitosti i inkluzije koje promiče naš brend, rekao je Pablo Lamo, generalni direktor Adidas Argentina.
Vidi originalni članak

Argentinska nogometna reprezentacija će na SP u Katru krajem ove godine nositi upečatljivi ljubičasti gostujući dres za kojega proizvođač sportske opreme Adidas tvrdi da nosi poruku o ravnopravnosti spolova.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dvostruki svjetski prvaci će po prvi put u svojoj povijesti nositi živopisni ljubičasti dres s grafikom Suncem koji stoji i na argentinskoj nacionalnoj zastavi.

Dres, koji je odstupanje od tradicionalne tamnoplave i crne gostujuće garniture i koji je dobio brojne pohvale od navijača na internetu, nosio je kapetan Lionel Messi nakon što je službeno predstavljen u ponedjeljak.

"Novi gostujući dres nacionalne momčadi prenosi snažnu poruku rodne ravnopravnosti, usklađenu s vrijednostima različitosti i inkluzije koje promiče naš brend", rekao je Pablo Lamo, generalni direktor Adidas Argentina.

Svjetsko prvenstvo počet će 20. studenog, a Argentina je u skupini C uz Saudijsku Arabiju, Meksiko i Poljsku.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • NIKE 30.08.2022.

    Imala bi smisla spolna ili ljudska ravnopravnost pošto su ondje žene i danas tretirane kao prije 150 g., a da ne pišem o ljudskim pravima običnih radnika iz susjednih zemalja kojih je na tisuće poginule za vrijeme izgradnje stadiona.

  • 29.08.2022.

    Rođo sta ovaj sa ovim oce rec kakva sad ravnopravnost?

Komentiraj...
Vidi sve komentare